Första advent :)

Hej allesammans!

Det har varit en bra helg! I fredags åkte jag o Oskar på fest hos hans kompis Daniel. Det va jättekul, vi spelade massa spel och lyssnade på musik mm. Guitar hero, bolton, elchock-spelet och poker hann vi med :) Har inte varit hos Daniel innan så det va väldigt trevligt. Bra att spela så mkt spel också för då är det lätt att ta kontakt med folk.

I lördags var vi och Katarina på en julbasar på en skola här i närheten. Dom hade ordnat det jättefint och det var en riktigt stor basar. Deras fika var ju inte att klara på, tänk er café villekullas kakbuffé gångerfyra. Sen spelade några elever fin musik till också. Efter detta var det städning och tentaplugg som gällde. Sen åkte jag hem till Caroline för att förhöra varandra lite inför tentan. Det kändes bra att göra det, så man vet om man har koll eller inte. Det är väldigt mycket att ta in men förhoppningsvis har vi lite koll nu. Vi hade det iaf väldigt mysigt i hennes lägenhet och lyckades trycka i oss massa godis o chips under pluggandet...
 
Idag är det första advent så nu behöver man inte längre smyga med glöggen och julmusiken ;)  Vi har plockat fram ljustakar, en stjärna och en julkyrka så nu är det riktigt mysigt här hemma. Ska plocka upp tomtarna mm också så småningom. Om en stund åker jag o Oskar till Lerum på adventsfika. Mamma o Elin håller på att baka lussekatter just nu :) Själv har jag ju tentan som är på tisdag så julbak får vänta för min del.

Hur brukar ni fira advent?

Ha det fint! kramar

tjenamoss

Hej alla godingar

Det blev ingen jobb i lördags trots allt. Så på fredagkvällen va jag o oskar hemma o slappade o såg på film. Sen på lördagen slappade jag ännu mer innan det va dags att åka till Viktor för att fira Oskars pappa där. Vi åkte dit en timma tidigare och hjälpte Viktor att laga kycklingsås och pasta. Sen kom de andra och vi blev nio personer till slut. Det va jättemysigt och trevligt! Dan hade med sig kladdkaka till efterrätt där han hade pudrat en liggcykel som garnering på :)

Idag har jag varit riktigt duktig och läst klart min bok "Den svenska politiken". Ska ha tenta om ca en vecka så det känns skönt att ha hunnit läsa klart alla böcker så man kan börja plugga in allt nu. Vi har även varit duktiga och tvättat, jag hade nästan inga strumpor kvar alls så det va dags.. Sen har vi lagat en god middag med potatismos, fiskpinnar, spenat och kokta grönsaker :)

Jag längtar så efter julen nu!! Bara väntar på csn så jag kan få börja handla julklappar och julpynt. Ska bli mysigt att baka lussekatter, göra julgodis och gå på julmarknad. Julen är nog den mysigaste tiden på året. Tur att den varar ett tag.

Här kommer receptet på mitt favoritjulgodis! (även om knäck och mozartkulor inte kommer långt efter)

Snöbollar  (vill ni har många så dubbla receptet)

50 g margarin
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 msk oboy
0,5 dl kokos
1 msk ströbröd

till garnering:
ca 100 g vit blockchoklad

Blanda allt - utom blockchokladen - i en mixer. Det går bra att blanda i en vanlig bunke också men havregrynen blir inte så smuliga då.
Rulla smeten till små bollar och lägg på ett fat. Ställ i frysen en stund.
Smält chokladen i mikron eller i vattenbad.
Doppa varje boll i den smälta chokladen och lägg dem sedan för att stela på ett bakplåtspapper.
Förvara i kylskåp.

Testa de här, de är supergoda :)




Hittade ingen bild på snöbollarna så det blev på julbordet istället ;)
Julen 2007

Imorgon ska jag till hovrätten och gå på två rättegångar. Ska bli intressant. Sen ska vi skriva en uppgift om det i skolan.

Snart ska jag bänka mig framför tvn, för då kommer finalen av Ensam mamma söker :) I ett fall är det redan helt uppenbart vem hon väljer men i de andra två är det inte lika självklart.

Ha det fint allihop! Kramar

Jag ser det snöar...

Det snöar ute! Det trodde jag inte! Inte för att den lägger sig för marken är ju blöt, men ändå... :)

Nu har jag varit på bodytoning, det va skönt! Va så trött av allt pluggande här hemma idag så det här va precis vad som behövdes.

Vad har hänt sen sist? Jag har varit på konsert med Härlanda kammarkör som Viktor är med i. Det va jättevackert och pampigt! Sen har jag haft Malin här på fika i tisdags. Vi tjuvstartade julen lite och tände massa värmeljus, drack glögg o julmust o åt pepparkakor. Mysigt :) Vi såg på film också, den va la sådär.. Sen i onsdags var vi på fika hos Linda som ska flytta från studiegången. Vi spelade spel och åt hembakad fika :)

Nu har det slutat snöa.

Imorgon blir det seminarium o plugg på biblioteket en stund. Sen blir det nog jobb på lördag. Får passa på att njuta av helgerna nu för sen kommer jag jobba lör+sön tre veckor i rad nu inför julen. Men det blir goa pengar!

Kram på er!

Brrrr...



Brrr va kallt det är i vår lägenhet nu på vintern! På sommarn dör man nästan av värmeslag och nu för jag istället gå klädd i fårtofflor, varm tröja, fleecetröja och handvärmare! Sgs är inte direkt generösa med värmen här. Elen ingår dock i hyran så man skulle kunna sätta på ugnen och ha öppet luckan som en extra värmekälla ;) Har hört att nån gjort det hehe..

Låt den rätte komma in

Hej igen!

Angående bion... När filmen var slut visste jag inte riktigt vad jag tyckte om den. Rätt väntad handling tyckte jag. Men sen när vi började gå mot spårvagnen hem frågade Oskar om jag hade förstått slutet. Vadå? frågade jag, det var väl inget speciellt att förstå? Men det var det, och efter att Oskar förklarat både det ena och det andra så blev filmen genast mycket bättre. Jag hade ju missat hela slutpoängen..haha.. Jag ser nog för lite på film, framför allt vampyrfilmer... Och sen är jag inte den mest snabbtänkta när det gäller film heller ;) Vill inte avslöja handlingen här ifall någon tänkt se den. Rekommenderar den :)



Idag blir det plugg som gäller, "Den svenska politiken". Och så kommer Viktor över en sväng så då ska vi äta amerikanska pannkakor, mmm :) Sen ska jag nog försöka göra rent handfatsrören..usch va äckligt, men det behövs göras nån gång...

Skön helg

Hejsan!

Igår när jag kom hem från skolan möttes jag av en överraskning. Oskar hade storstädat hela lägenheten! :D Den va nämligen sjukt stökig o ostädat innan så det tog sin lilla tid. Plus att han städade på massa ställen som vi bara skjutit upp tidigare, att ta stålull på alla fläckar på bänkskivan, städa ur mikron osv. Blev så glad! Nu slipper jag lägga helgen till detta. Han är så underbar som gillar att överraska så mycket :)

Igår fick jag besök av mamma en stund som var snäll o körde hit med bilderna från jonas examen (de finns i inlägget en bit nedanför) och vi tog en fika här hemma tillsammans, mysigt.
Sedan åkte jag o Oskar  hem till Caroline och Rickard. Det va jättetrevligt och de bjöd på en jättegod lasagne o sedan kladdkaka med hallon o grädde. De hade en supermysig lägenhet med, jättehemtrevlig :) Tack för en trevlig kväll!

Idag har vi varit duktiga och burit ner våra utemöbler till källaren. Oskar har rensat vår stökiga bokhylla o organiserat om en del och jag har satt in alla våra recept i pärmen och rensat bland skolpapper. Nu väntar vi på laxen, potatisen och romsåsen som är gång i köket, ska bli jättegott! Ikväll ska Oskar bjuda mig på bio (sötis!) och vi ska se Låt den rätte komma in, som är en svenska vampyrfilm. Ska bli spännande att se hur det blir.. :)

Hoppas alla har en trevlig helg! Kramar

Morotskaka

Hejsan!

Hade tänkt bjuda på ett jättegott recept på julgodis, "snöbollar", men såg nu att jag visst inte hade receptet här hemma.. Kanske lägger upp det senare närmare jul när jag fått det av mamma. Ingen jul utan snöbollar :)

Istället blir det världens godaste morotskaka. Ni måste prova den någon dag, har inte smakat nån godare!

Morotskaka
8-10 bitar

2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
3 dl fint rivna morötter
2,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
60 g philadelphiaost light
25 g rumsvarmt margarin
2 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form (ca 1,5 l).
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja och rivna morötter.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke. Rör ner blandningen i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Tag ut kakan och låt svalna.
Blanda ost, matfett och florsocker till en glasyrsmet och bred över kakan.

Voila! Bon appetit!



Jonas examen

Hejhej!

I helgen har min bror Jonas varit hemma från Tyskland :) Han har nämligen fått sin civilingenjörsexamen på Chalmers nu så i lördags var vi där på en ceremoni där studenterna fick diplom. På kvällen var det middag på Chalmers med trerätters middag och med rolig underhållning från körer, spexgruppen och skådespelare. Efteråt var det dans till jazzmusik. Var en jättetrevlig dag och vi fick klä upp oss o göra oss fina. Kul för Jonas att verkligen vara helt klar med studierna och fått fira det ordentligt.

   

   

   

 



På söndagen firade vi honom hemma i Lerum med släkt och hans kompisar. Mamma o pappa bjöd på smörgåstårta och annat mumsigt, inte dumt alls! :) Fick se en underbart söt bebis med som tillhörde en av Jonas kompisar. Hon log hela tiden och hade en naturlig tuppkam som inte gick att kamma ner hehe :)

 


Annars är allt som vanligt, pluggat, slappat, varit på spinning igår osv. Är skönt att ha en lugn vecka nu, förra var jag ganska upptagen med vfu-möte, jobba och annat.

Hoppas allt är bra med er! Kramkram

Kolla

Kolla in  "Finns det hjärterum finns det stjärterum!" på http://videon.se/  Helt sjuuukt!

Vad säger ni? :)

En annan rolig sida är www.argalappen.se


trött

Hejhej!

Usch va trött jag är. Kom i säng för sent igår (ville inte missa Prison break) och började tidigt i skolan - ingen bra kombination. Måste egentligen börja plugga nu, men det tar verkligen emot. Jag har börjat en ny kurs nu om politik och ekonomi, hoppas den blir intressant. Ska ha två salstentor i det så småningom, inget jag är så van vid.

Har ätit lunch med Lelle idag på New Delhi. Det blev chicken tandoori, mycket gott. Va kul att träffa henne igen! Efteråt åkte jag hem till Malin som varit sjuk i körtelfeber länge så vi har inte heller setts på ett bra tag. Fikade i tre timmar och tiden bara rann iväg. Va jättemysigt! På vägen hem krockade bussen men jag klarade mig utan problem. Synd om dom som flög som vantar dock..men jag tror ingen fick några allvarliga skador.

Imorgon är det föreläsning och sedan blir det praxisseminarium i Alingås om hedersrelaterat våld. Har hört den en gång förut för två år sen men tänkte gå igen för det var så intressant den gången.

PS. Grattis till Emelie som fyller år idag! :)

Födelsedagstider!

Bonjour tout le monde! (Lina, lite franskaövning för dig :))

Tänkte skriva lite om födelsedagsfirandena som varit i helgen.

I fredags fyllde jag 22 år och blev uppvaktad på sängen av min älskling. Han lyckades lura mig med att den här brickan och det här paketet var allt jag fick:



Jag blev rätt paff och tänkte att det här var inte likt Oskar... Men han kanske inte vill göra så stor grej av våra födelsedagar längre, vi har ju varit ihop ett tag...
Men sen började han gapskatta och gick ut och hämtade den rätta brickan och de rätta presenterna istället :)

 Det här är mer likt honom! :D Så gulligt.

Sedan kom mamma förbi på en födelsedagsfika och jag o Oskar fick en blomma och en jättebra stor stekgryta till köket, mycket efterlängtad!

På kvällen hade vi fest och massa kompisar kom hit :D Det var skoj! 

     
Caroline, Karin, Rickard       Oskar o Ellinor                     Jag

   
   Vikor                                   Elin                                  Sofia, Johanna o Kicki

        
Helena & Ella                     Fuldans med Karin           Syskonkärlek :)

Elisabeth och Mikael var också med men jag hann aldrig fånga dom på bild ;)

Sen gick jag, Kicki och Sofia ut till Pustervik och dansade loss till grym musik! Så det var en lyckad födelsedag. Tack alla som var med :)

Dagen efter var jag dock riktigt dagen efter om man säger så... Var bakis med illamående i princip hela dagen..mindre kul. Men det e smällar man får ta ;) Oskar fick vänta lite på sin uppvaktning, men den som väntar på nåt gott...



Efter lite slappande började vi förbereda för middagen med delar av våra familjer. Vi gjorde paj med fetaost, kyckling, spenat och minitomater som blev jättegod och sen blev det hallon- o svarta vinbärspaj till efterrätt. Var en trevlig kväll :) Jag fick en jätteskön datorstol som jag längtat efter länge. Fick så ont i baken av min förra. Sen fick vi fina knivar och en jordglob med så nu ser vi sådär smarta ut när man kommer hem till oss ;)



Idag har vi gått en jättehärlig promenad i skogen i skatås. Solen sken och det låg lite frost kvar på marken. 

       

      

                         


Nu ska vi gå och förbereda maten för i eftermiddag kommer Oskars mamma och syskon hit på middag :)

Au revoir!


RSS 2.0