Klockaregårdens ridläger

Nu har jag varit på vuxenridläger i fyra dagar. Det var jättekul! :) Vi var uppe i Tanum på Klockaregården och det låg jättefint vid en sjö. Det fanns både stora och små hästar, halvblod och nordsvenskar. Nedanför ser ni Nikita, min lägerhäst, som precis rullat sig så hon var inte så vit längre. Hon var en trevlig och arbetsvillig häst, men kunde vara lite småtjurig mot vissa andra hästar. På bilden brevid är ridläraren Beatrice och allt-i-allon Malin. 
     


Det var blandade åldrar på lägret, från 11 till 50 år. Vi fick jättegod hemlagad mat varje dag av Bea och Malin så man gick aldrig hungrig. Vi red två gånger per dag, en gång i paddocken och en gång ute. Så vi har haft dressyr (jag var så slut efteråt!), hoppning, uteritter med snabba galopper i skogen (härligt!), badat med hästarna och provat körning vilket var jättekul för det skulle jag nog aldrig få chansen att göra igen. Det tog en liten stund innan man fick in tekniken. Hästen var jättelyhörd och det räckte med att använda rösten för att få den att börja trava.

     


På fritiden kunde man bada och sola eller bara ta igen sig. En kväll hade vi stafett-tävlingar, jag skulle tävla om att stoppa in så många marshmallows jag kunde i munnen och säga "Jag älskar ridläger". Dom hade en rolig studsmatta också som användes flitigt av vissa :) Annars satt vi mest inne i storstugan och åt middag och snackade på kvällarna. 

   

Idag på vår sista lektion red vi på en stor grön äng där vi hoppade några små hinder, hästarna blev pigga av att vara ute i naturen. Det kändes som att tiden gick väldigt fort, hade gärna stannat lite till och hunnit rida ännu mer. Om någon vill åka på ridläger så tycker jag ni ska åka till Klockaregården :)


     

Island, blekinge mm

Hejsan!

Nu var det riktigt länge sen jag uppdaterade. Men har inte varit hemma så mycket på sistone, har varit borta 3 veckor nu.
Nedanför ser ni bilder från min o oskars islandresa :) Det var helt underbart och mysigt! Vi var på valskådning, gyllene cirkel-tur, reykjaviks zoo och botaniska trädgård, ön Videy, inne i city och shoppade och åt god mat, på blå lagunen som värmdes upp av en varm källa och till sist red vi en heldagstur vid en brant dal :) Vi är supernöjda med resan! Och vädret var jättebra också faktiskt. Bättre än det var i Sverige då hehe :)

      

     

     

     

     

     

                                             
                                             Min favoritbild från Island



Efter Island åkte jag direkt till blekinge för att hälsa på morfar som är sjuk. Träffade även släkten på olika kalas och sånt, det var kul. Jag och Oskar var nere i sommarstugan tillsammans med mamma o pappa en vecka. Sen åkte Oskar hem för att jobba medan jag stannade ett tag till. Här kommer lite bilder från veckorna:

     

     

     

Saker som hänt: morfar fyllde 88 år, jag o oskar cyklade en lång runda till Själagölen o badade, vi paddlade kanot vid Karlsnäsgårdenm, Eleonora hade kalas, stugan får nytt tak och jag hann besöka Lena i Växjö.

Nu är jag hemma två dagar och sen blir det ridläger i Tanum. Hej så länge!

RSS 2.0