Hemma igen :)

Idag har darlingen kommit hem efter två veckors jobb i Södertälje - wiiee!! :) Vi har haft lite myskväll med räkor och jordgubbar & glass framför tvn :) Det är härligt att ha honom här igen, och dessutom följer han med till blekinge också efter lite ändrade planer :D

Imorgon vankas det langosparty hos Marie och Jani. Jani är från Ungern, langosens hemland, och han lagar väldigt goda såna :) För övrigt uttalas det langosh på ungerska, det visste ni inte va? :P

Det är så sjuukt varmt i vår lägenhet nu! Det har varit 30 grader (!!) här inne större delen av dagen, och det är först nu, halv tolv, som det är behagligt att vara här... Vi måste köpa en fläkt till för jag trodde jag skulle få värmeslag innan ;)

Det var allt för ikväll, tjipp och hej

Sjömys och Köpstadsö

Hejsan!

Igår efter jobbet pumpade jag upp däcken i cykeln och cyklade ner till sjön. Jag hade med mig en bok och satt och njöt kvällssolen, som värmde rejält även om klockan vad halv nio. En väldigt mysig stund. Räknade till att 16 personer badade när jag kom. För mig blev det dock  inget dopp..än..



  


Men idag däremot har jag badat, i stora kalla havet dessutom! Det va riktigt kallt men sen vänjde man sig o det blev riktigt skönt till slut. Jag och mamma hade en heldagsutflykt till Köpstadsö (Kössö, eller ska man kalla den skottkärreön??) och det var hur fint som helst! När vi kom var det bara vi och några till där, skönt :) Men efter nån timma fler strömma till, men det var ändå inte så mkt folk ändå. Vi hade med oss sallad, frallor, fika, böcker och korsord så vi hade inga problem att ligga där i drygt 5 timmar. Tur att vi smörjt in oss duktigt..



  
  
  
  
  

Tack för en underbar dag mamma!

Midsommarafton


Igår var det midsommarafton och Elin, Andreas, Linnea, Cissi, Kicki, Marie och Jani var här och firade. Alla hade med sig saker till middagen som vi lagade tillsammans och vi åt traditionsenligt med sill, potatis, gräddfil och jordgubbstårta. Allt blev väldigt gott tycker jag :) Under kvällens gång hann vi med att lyssna på massa gamla nostalgi-skivor, dvs 90-tals hits, som vi hittade längst ner i cd-stället, leka staffetten som vi alltid hade hemma på barnkalasen och sitta och snacka o ha det gött. Är jättenöjd med kvällen!! Alla verkade trivas ihop med även om vissa inte träffats innan :)

Här kommer bilder från kvällen:


Förberedelserna är i full gång


Vackra Cissi


Skål och glad midsommar! Jani och Marie till vänster och Kicki till höger.




Elin fick börja ta tårta för hon fyllde 25 år om bara några timmar efter.


Andreas, Linnea och Kicki


Väldigt god tårta


Elin får paket av Linnea


Stafettdags!


Jani och en djupt koncentrerad Cissi duellerar


Tävlingsgren: Vem kan först äta upp två mariekex och sedan vissla?


Pennan i flaska, gissa vem som vann?

Lina här!

Hejhej!

Jag har haft en jätterolig helg med Lina här på besök! På fredagen tog vi det lugnt och slappade, såg på tv, pratade mm. På lördagen, då timmarna verkligen rann iväg, hann vi med en sväng till stan för att göra lite ärenden och sedan var det lite kvällsmat på balkongen med kräftröra innan det var dags att göra sig iordning för inflyttningsfesten hos Viktor och Ellinor. Det var supertrevligt där, vi var ca 20 pers som grillade ute på gården och sen fortsatte inomhus när alla började huttra. Det var väldigt mycket trevliga människor där och mycket godsaker. Sen var det dags att bege sig in till stan och dansa hela natten på Trädgårn :) Det var en väldigt bra blandning på musiken så vi hade jättekul!!
Dagen efter åkte Lina till Marsstrand för att segla med sin pappa medan jag passade på att träffa Elin. Vi var här hemma och lagade falafel i pitabröd och slappade :)

   

Nu har jag jobbat några dagar och det har varit mycket att göra. Det är många som kommer in för att köpa ny kamera och för att tömma sina kameror på bilder inför semestern antar jag. Bra för oss! :)

Ny frisyr

Som dom flesta redan vet har jag ju en ny frisyr nu :)  Lägger in en bild på bloggen mest som ett minne för mig själv.


Början av sommarlovet!

Hejsan!

Då har man sommarlov då! Inte så dumt :) Tyvärr har inte sommarvädret som var de sista skoldagarna hållt i sig, idag har det ösregnat. Hoppas solen o värmen kommer snart igen, men idag gör det inte så mycket, känner mest för att va inne och slappa ändå ;)

Inledde sommarlovet med en mysig middag med Oskar

 

och dagen efter åkte vi för att fira min duktiga syster som tagit sin examen i folkhälsovetenskap! Vi var hemma hos henne och firade med god mat tillsammans med släkten.

  

De senaste dagarna har jag varit nere hos min kusin Tilda i Kristianstad och haft tjejhelg :) Emma och Johanna var också där. Hade en jättekul och skön helg tillsammans. Vi såg massor på film, lagade god mat, satt o pratade, flummade, bowlade, åkte till havet och åt glass mm. 

  
  
  
  


Nu är det jobb som gäller ett tag framöver, men till helgen kommer Lina hit så det ska bli jätteroligt!! :)

Ha det fint allihop! Tjenamoss

Grillning o brännboll i Slottskogen

Här kommer lite bilder från fredagskvällen i slottskogen när vi grillade och spelade brännboll (hur länge sen var inte det?? - riktigt skoj!) Det va väldigt nice. Dock hade jag feber och skulle upp o jobba dagen efter så jag stannade inte så länge. Men jag kunde inte låta bli att spela lite brännboll ändå :P


Clara, Sanna, Cissi, Helena och Jonas


Sanna, Malin o jag

    <-- Helena gillar marshmallows

   
              Jenny o Linda


Resten av helgen spenderades på jobbet och hos föräldrarna där vi grillade flintastek..mmm!! Sen på söndagen var det morsdag-middag som gällde :)

Kvällsmat vid sjön

Idag förste juni har det varit riktigt sommarväder med sol och massa värme. Har dock vait tvungen att sitta inne större delen av dagen för att skriva på en didaktikuppgift som ska in på onsdag. Men på kvällen när det var dags att slänga ihop vår sallad som vi skulle äta så fick jag den brilljanta idén att vi skulle äta den nere vid sjön istället. Det var jättemysigt! Vi hittade en liten avskild plats på en kulle där vi satte oss. Det var ganska många som badade faktiskt. Det kanske är dags för årets första dopp snart?








RSS 2.0