Påskhelg

Här är lite bilder från påskhelgen hos min goa morfar i blekinge.


  Vi målade tjusiga porträtt av varandra hehe.. Morfar målade sitt allra första ägg! (det till höger) jag tycker han har talang för det :)

  Vi tog en sväng till stugan och kollade läget också.

 Tilda och hela hennes familj kom på middag på påskafton, det var kul att träffa dom igen :)

Vi hälsade också på hemma hos Nyströms och jag fick se mitt kusinbarn Erik för första gången. Han föddes i februari. Han sov och ammade mest :)


För övigt har jag bränt ut alla våra foton på dvd nu, det var 1,5 år sen sist.. Känns bra att äntligen ha gjort det.

Ha det så bra! hejsvejs

Godis är gott


Idag är det skärtorsdag och jag o Oskar började dagen med ägg- och sillfrukost. Jag ska ju till blekinge i helgen så vi hade lite påskfirande idag istället. Vi har plockat fram de få påsksaker vi har, dukar och två tuppar, men fint blev det :)

image13

Vi har köpt påskägg till varandra och lagt en del tid på att välja vad som ska vara i. Självklart gömde vi dom och vi fick båda leta ett bra tag innan vi hittade varandras gömställen :) Jag fick ett jättegott påskägg av Oskar med choklad, naturgodis och annat i :) Han hade färgtemat rosa och gult så alla godisar hade den färgen. Runt öppningen hade han klistrat fast guldpaljetthjärtan, sött :) Det godaste påskägget jag fått nån gång :) Fick en liten bild på oss två i också. Oskars ägg bestod också av många chokladhjärtan, smågodis och en dammsugare. Det gick hem det också.

     

Har hunnit baka världens godaste morotskaka också, mmm... :)  Det blir ingen nyttig helg det här inte...

Nu åker jag snart hem till Lerum. Hoppas alla får en härlig påsk!
Kraam!


PS. För er som inte sett det finns det en ljusgul knapp under varje inlägg som heter "Kommentera". Testa den gärna ;)

Slappdag


Jag hade visst fel om snön, den stannade längre än jag trodde och nu håller det på att snöa på nytt igen. Jag var nog inställd på att få vår nu, men visst lite snö en vecka eller så vore trevligt. Bara det inte blir för halt och slaskigt när vi ska köra till Blekinge..

Igår mailade vi in uppsatsen, skönt!! Blir rätt lungt nu över påsken, behöver bara läsa in mig lite på en annan grupps uppsats som vi ska opponera på. På kvällen var jag, mamma o Oskar på läromedelsmässa. Tyvärr hade dom ingenting för gymnasiet, men det var trevligt ändå.

Idag har varit en slapp och skön dag. Har gjort i ordning ett påskägg till oskar, sett på tv, diskat och ätit. Ska iväg och träna bodychallenge ikväll. Det är gött att bara ta det lugnt och göra vad som faller en in ibland :)

På fredag åker vi till Blekinge och hälsar på morfar. Ika, Lasse och Tilda kommer också dit på påskafton :) Ska bli kul att träffa släkten igen.

Snö

Det här vaknade jag till imorse!

image12

Det kommer säkert töa bort under dagen med tanke på att det är två plusgrader ute, men då har man iaf sett lite snö denna vintern ;)

Har haft sovmorgon idag, skönt. Ska på handledarträff kl halv ett, vår sista... Hoppas han inte har för mycket saker vi måste ändra på eller lägga till. Vore så skönt att bara få maila in sista versionen snart.

Nu ska jag äta frukost. Hej svejs!

Bilder från januari/februari


Här kommer några bilder från den senaste månaderna


 Förfest hos mig och sedan utgång till Pustervik med Kicki och Cissi

 Malin hemma hos mig. Vi gjorde grekisk paj, såg på tv och gjorde egna smycken.


  Middag och Singstar med Johanna, Kicki och Marie :) Det var inte så lätt som man trodde, jag blev amatör de flesta gångerna hihi

  Spelkväll hemma hos Elisabeth, tillsammans med Lina, Emelie, Anna och jag.

  Lina hemma hos Elisabeth

 Jag, Lina och Anna och Emelies hand ;)

  Såhär fin blev vår amaryllis :)



Hejrå!

Soligt och fint

Hej på er!

Lördagen var bra, jag fick gjort massa saker hemma som bara skjutits upp: plocka undan alla saker som låg och skräpade överallt, planterat om en blomma, slängt all återvinning och de stora kartongerna, diskat och lagat mat. Det tog sin tid.. På kvällen åkte jag och Emelie till Elisabeths och Mikaels inflyttningsfest. Det var roligt! :) Vi såg på melodifestivalen och pratade med folk. Det var kul att se vilka alla var som Elisabeth pratat om ibland. För övirgt vann jag 30 kr för att jag satsade på att Perelli skulle vinna melodifestivalen hehe

image12



Idag har varit en mysig dag. Solen skiner så jag o Oskar gick runt Härlanda tjärn. Vi stannade vid en bänk med utsikt över sjön och drack varm choklad, supermysigt :) Kommer vi lätt göra om snart igen. Vi satt och pratade barndoms-sommar-minnen och annat.

När vi kom hem tog vi tag i dammsugningen och städning av toan. Det är så skönt att ha det städat runt omkring sig :) Synd att vi e så dåliga på att hålla det städat bara.. Vi har även hunnit med att laga ett stort lass spagetti och köttfärssås, det blev sju matlådor över :)

Resten av dagen är jag helt ledig, inget plugg och inga andra måsten :) Blir nog Wallander och cholkadmilkshake ikväll..mmm...

Ha det så bra och njut av våren! Kramar

Helg!

Fredagen var bra. I skolan lyckades vi fixa med lite ändringar i uppsatsen och efteråt var jag o Lina i Nordstan och shoppade. Tanken var att Lina skulle handla mycket och jag bara något plagg, men det blev tvärtom... Jag åkte hem med tre olika tröjor/toppar och ett par strumpbyxor. Lina hittade en fin vit skjorta. Jag pratade lite med mamma i telefon på hemvägen, hon och Elin ska på spa i Halland i helgen. Lyxigt :)
När jag kom hem åt jag o Oskar lite mat och sen gjorde vi friterade bananer med glass..mmm :) Sen såg vi på National treasure också, det var mysigt :)



Idag är jag helt ledig, ingen skola och inget jobb. Vet inte riktigt vad jag vill hitta på, kanske blir att jag går och pysslar lite här hemma och kanske går en promenad eller så. Oskar är på jobbet hela dagen men kommer vid fem. Ikväll ska jag på Elisabeths och Mikaels inflyttningsfest! Det ska bli skoj :)

Check it out


Kolla in denna länken :) Det är från den bulgariska idol-uttagningen. Tjejens engelska är inte att leka med hehe...

http://www.youtube.com/watch?v=_RgL2MKfWTo


Hejsvejs!

Plugga, träna, slappa

Idag har varit en lång men effektiv dag. Vi började halv nio med uppsatsen och jobbade på i fyra timmar utan paus innan vi tog lunch. Vi gjorde om de bitar som vår handledare rekommenderat oss och som tur var tog det inte så lång tid som vi först trodde. Nu börjar vi (förhoppningsvis) se slutet på det hela. En handledarträff till återstår dock, hoppas han inte hittar för mycket... :) Tur att man har en go grupp när man jobbar så många timmar tillsammans!

När jag kom hem handlade jag lite mat, första gången på länge.. Oskar har handlat det mesta på sistone eftersom jag kommit hem rätt sent om dagarna. Sedan var det nästan direkt dags att åka till Bodytoningen med Malin. Det var roligt och svettigt :) Luften var väldigt dålig bara, men då svettades man lite extra :)

Såg lite på "Du är vad du äter" innan. Anna Skipper är ju rolig..hon har så många konstiga idéer för sig. Idag körde hon ayur veda-metoden med kapa pitta och vata och allt vad det heter. Stackarna fick skölja näsan med koksalt varje dag och spikmattorna slapp de inte heller hehe




Imorgon är det fredag! :)
Då blir det sovmorgon, skola, shopping med Lina och mys hemma med Oskar! Det va länge sen vi båda var hemma en fredag, ska bli mysigt :)

Detta var dagens rapport, nu ska jag nog surfa lite o se på tv med min älskling

Dagen är kommen

...för Sofias första blogg! : )

Bara att hitta ett namn till bloggen tog en bra stund. Jättemånga namn var redan upptagna, t ex sofia.blogg.se, sofiastankar.blogg.se, fialia.blogg.se osv. Tills slut provade jag med sofiakarlssons.blogg.se och det var till min förvåning ledigt! Så det namnet knep jag direkt.

Idag har jag fikat med Lelle. Det va mysigt : ) Vi åt kladdkaka båda två o pratade om det som hänt sen sist vi sågs, vilket var alltför länge sedan. Jag har haft så mycket med uppsatsen på sistone...

På tal om uppsats så hade vi handledareträff idag. Det var inte så glada miner när vi gick därifrån - vi måste göra om i princip hela resultatdelen... och det betyder att analysen  med påverkas och behöver ändras en del. Segt...men men. Det är bara att sätta igång och ändra. Uppsatsen ska vara klar om en vecka så det grejar vi. För er som inte vet så är vi en grupp på fyra personer (Lina, Elisabeth, Ulf och jag) som skriver en B-uppsats om elevers syn på religionskunskap A. Det är kul men lite slitigt stundtals. Vi har använt oss av enkäter i undersökningen och vi är alla nybörjare på det området..

Tänkte tipsa om två bloggar som Lina o Elisabeth har:
www.lillaemmalina.blogg.se/
www.elisabethsimonsson.blogg.se/

Pratade med min kusin Tilda från Blekinge  här om dagen med. Vi har faktiskt blivit duktigare på att höra av oss nu. Det va kul att höra hennes röst igen : ) I påsk ses vi hos morfar, längtar!

Ikväll är min darling och dricker öl på Delirium med en kompis. Saknar honom här hemma :) Ska bli skönt när min nästa kurs börjar så vi får lite mer tid för varandra. Igår hade vi en mysig kväll med tända ljus och äpplepaj som han bakat, han är så bra att göra det mysigt i vardagen min pojke!

Nu ska jag baka lite bröd och sedan se på det nya humorprogrammet Morgonsoffan. Ska bli kul att se om det är nåt att ha : )

Ha det fint allihop! Kramkram

RSS 2.0