Glöggdags

Hejhej!

Nu har den fina delen av hösten, med sol och vackra löv, tagit slut verkar det som. De senaste dagarna har det varit grått, regnit och blåsigt för det mesta. Tur det händer lite kul saker framöver med födelsedagar och sånt så man har nåt att se fram emot :) Sen är det inte såå långt tills julen är här heller, som är så mysig. Oskar har blandat till egen glögg idag i en tiolitershink :) Den ska stå i ca sex veckor nu och är klar lagom till andra advent. Med tanke på hur mycket glögg vi köpt tidigare år kan vi nog spara in en slant ;)

 

Idag är en riktig pluggdag. Har 50 sidor jag måste läsa idag och 50 sidor även imon. Har slappat lite med läsningen det senaste så jag få ta igen det nu för på onsdag kommer hemtentan. Ska nog hinna baka en tacopaj ikväll iaf, och så ska jag nörda mig lite med Ensam mamma söker.

Helgen då.. I fredags lyxade vi till det med att köpa pizza. Viktor kom hit också och vi såg på tv tillsammans.
I lördags var jag o Oskar på stan en sväng och kollade lite i affärer. Efter det kom mamma och pappa över på fika. Det var mysigt. De hade varit snälla och köpt klappstolar till oss på ikea så de kom förbi och lämnade dom. Tänkte tacka med fikan men det roliga är att äpplepajen som vi åt har jag fått från mamma tidigare, hehe.

Sen på kvällen var jag och Johanna på Sticky och såg punkrockarna Randy. Det va najs :) Kul att gå på konsert! Men jag var glad att vi stod på läktaren för dom framför scenen va helt galna och skulle knuffa varandra och stagediva hela tiden. Efteråt stannade vi och dansade nån timma. Gillar musiken på sticky, man blir så glad när det kommer låtar man gillar.

Nu ropar min bok på mig igen... Hej så länge

Vfu, fest mm

Hej!

Är ju ute på vfu nu så det har varit en del att förbereda i dagarna så jag har inte hunnit blogga så mycket. Eller så har jag kommit hem så sent att jag inte orkat göra annat än att slappa. Idag har jag gått som en zombie för jag har inte sovit så mycket de senaste två dagarna. I söndags kunde jag inte somna för jag kände mig oförberedd inför mina två lektioner och igår kom jag i säng lite sent (såg på Prison break :)). Går upp vid 05.20 så då blir det inte så många timmar, vilket tog ut sin rätt idag. Men när jag skulle ha min lektion idag piggnade jag till iaf ;)

Mina lektioner har gått bra, har haft samma lektion om källkritik med tre klasser nu. Men imon och på fredag blir det nya grejer. Då ska jag o Karin ha lektionerna tillsammans. Imon ska en klass få göra textanalys på tjejtidningar och kolla på hur kvinnlighet och manlighet framställs och på fredag blir det lite övning i att liste ut vad som är sant eller falskt. Vi ska dela ut olika vandringssägner och sanna texter så ska de få lista ut vilka som är sanna och falska.

Här kommer en liten uppdatering om helgen:

I fredags lagade oskar en överraskningsmiddag till mig :) Den bestod av bandspagetti med soltorkade tomter och en kräftstjärtsås, riktigt mumsigt! Sen myste vi vid tvn tillsammans.

I lördags var det tvättning och städning som gällde under dagen (på tiden!!) och på kvällen var vi på inflyttningsfest hos Oskars bror.
På vägen dit glömde jag min handväska med alla värdesaker på bussen!! Panik. Som tur var va Oskar med så jag kunde låna hans mobil o ringa västtrafik. De fick kontakt med föraren så jag fick stanna kvar vid platsen tills bussen kom tillbaka. TUR att allt ordnade sig, hade blivit så jobbigt och krångligt annars.

Festen va rolig och det var massa trevligt folk där :) Här är ett par bilder:

     


På söndagen hade jag tänkt planera mina lektioner lite snabbt, men jag va rätt ofokuserad o allt drog ut på tiden. Så det blev en hel del frustrerade känslor.. Hann inte göra så mkt annat än att planera, men en mysig promenad och en god middag hann vi med iaf. Är så glad att jag har Oskar som stöttar mig när jag är stressad med vfun. Han peppar mig och kommer med massa bra tips!

     

   

   
Två slappisar har lagat en riktigt god söndagsmiddag med hasselbackspotatis, fläskfilé och bearnaisesås! Mmm..

 Sen ordnade min älskling en efterrätt också :)

Uppdatering på g


Lovar en uppdatering snart, har lite mycket att stå i för tillfället bara med vfu och så. Men snart så :)

upp och ner och upp

Tjillevippen!

Idag har varit en väldigt blandad dag humörmässigt. Vi hade en bra didaktiklektion imorse med många bra tips och vi fick en del material med oss hem. Kände mig nöjd med att allt skolarbete vi haft i veckan var avklarat och att det skulle bli lite lugnare ett litet tag nu. Men när vi slutat kollade vi kursportalen och äntligen hade vfu-uppgiften kommit upp, EN DAG innan vfun börjar... Så dålig framförhållning. När vi läste uppgiften märkte vi att den kräver en del förarbete så jag blev jätteirriterad på att vi fick reda detta nu. Mailade kursansvarige till slut och klagade, istället för att ta allt på kursutvärderingen när allt ändå är för sent. Som tur var va hon snäll och sa att jag kunde få skriva om nåt annat ifall jag skulle hålla i något som hade med kursens innehåll att göra. Och som tur var ska jag det eftersom mina lektioer handlar om källkritik. Så äntligen kunde jag bli glad igen. Jobbigt när skolan skapar massa onödig stress som hade kunnat undvikas genom bättre planering från deras sida.

Har suttit och planerat lite på lektionen nu, det blir nog bra tror jag. Ska bli kul med vfu igen. Har en ny handledare så det blir spännande.

Har sett Bonde söker fru ikväll, lite nördigt men roligt :) Vissa är ju bara för mycket... men underhållande är det. Vad tycker ni?

Tjipp o hej!

Örebro

Hej allesammans!

Jag har varit hos Lina i helgen och haft det jättebra! Lina har ju redan skrivit en del om det på www.lillaemmalina.blogg.se men har kommer lite till. I fredags lagade vi pizza och såg på Idol. Sen satt vi och pratade och flummade till två, vi hade ju en del att ta igen sen vi sågs sist. Va så kul att ses igen! Hon är så go Lina. På lördagen tog vi sovmorgon och begav oss sedan in till city och shoppade. Lina hittade massor och jag hittade en snygg blå skjorta :) Sen åt vi på ett fint creperi, riktigt mumsigt. De var riktigt stora! Efteråt gick vi en lång promenad hem till Lina och jag fick se Wadköping som är en fin gammal statsdel.

     

 <- Vår nya kompis

 <- Jag framför Linas lägenhet

Sedan var det dags för att baka pajer! Vi ville göra blåbär-hallon paj men eftersom Lina hade fyra bruna bananer gjorde vi bananpaj också som var huur god som helst! En ny favorit tror jag. Det blev även lite kvällsmat med baguetter till stjärnor på is och Beck. Sen tänkte vi lägga oss men återigen låg vi o pratade tills klockan två :)

     


På söndagen hann vi med en härlig promenad i solen i skogen. Kändes nästan som man var på landet, speciellt när man såg kossorna och kände kolukten (sommarminnen!). Här är lite bilder från turen (ni slipper alla mina bilder på kossorna, det va 21 st hehe)

     Lina övar inför framtida bergsbestigningar

     såå söta!

   <- dags för en välgörande lerbehandling

     

 <- Linas o Lars bostadsområde

Sen var det dags att åka hem efter en väldigt lyckad helg :) Ser fram emot nästa gång.

Torsdagsmys


Idag såg jag ett recept i Metro som jag ville pröva: renskavslasagne med fetaost. Var o handlade grejer till det o satte igång att laga. Det var jätteenkelt och väldigt gott! Dukade lite fint och satte på lugn musik, kändes som en fredag :)


   

Här får ni receptet:

240 g renskav
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
100 g svamp (jag hade kantareller =))
5 tomater
200 g fetaost
10 st lasagneplattor
salt och peppar

  • Finstrimla renskav.
    Skala och finhacka lök och vitlök.
    Grovhacka svamp och tomater.
  • Hetta upp olja i en kastrull.
    Lägg i skav, lök och vitlök.
    Fräs i cirka 2 minuter. Rör om.
  • Tillsätt svamp och fräs i 2 minuter till.
    Tillsätt tomathacket. Salta och peppra.
    Låt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
    Sätt ugnen på 175°C.
  • Täck botten på en ugnssäker form med renskavsblandningen. Täck över med lasagneplattor. Häll på lite renskav igen och smula ner fetaost. Upprepa tills skaven tagit slut. Toppen skall bestå av skavröra.
  • Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter.

  • (från menyse.com)

    Imorgon bär det av till Örebro för att hälsa på Lina. Ska bli jätteskoj!! :)

     
    En liten höstbild från mitt fönster

    Villekulla :)

    Halloj!

    Dags för en update från Sofia.

    I fredags var jag på after work med klassen på Solrosen i Haga. Vi var nio stycken från början och efter några timmar började folk droppa av, men jag och två tjejer till gick vidare till en asiatisk restaurang och åt. En trevlig kväll :) Kul att det blev en till träff med klassen så här fort.

    I lördags jobbade jag och sen mötte jag upp mamma för att åka till gbg. Vi gick på café Villekulla tillsammans med Elin och åt pippimenyn. Jag tog självklart texmex-tallriken och sen blev det hallonpaj o varm choklad. Det va mysigt att träffa mamma o söstra mi igen. Efteråt kollade vi i affärer ett tag. Sedan var jag så trött att jag inte orkade nåt annat än att åka hem o slappa.

    Idag har jag diskat en stor disk jag samlat på mig..småstädat lite, försökt plugga men det gick inge vidare, lagat byxor, solat och tränat spinning. En rätt så typisk söndag ändå, mycket att greja med här hemma.

    Imon blir det fika med Lelle efter skolan :) Och så ska jag, Caroline o Karin försöka lösa en uppgift till didaktiken, att komma på en "krok" för hur man kan introducera ideologier för en klass i samhällskunskap.

    Jag lever!

    Nu är jag tillbaka igen från min tid i ide, för alla som undrat vart jag hållit hus. Har suttit vid datorn med min jobbiga hemtenta sex dagar i rad inklusive helgen. I morse lämnade jag äntligen in den, skönt!! Har blivit många frusterade utbrott här hemma på tentan..

    Har ju inte hänt så mycket på sistone pga detta men har varit hos Lelle och bakat goda kanelbullar iaf :) Blev lite olika varianter: kanel, vanilj och vanilj+äpplemos. Har varit o tränat lite också och idag var jag o Sofia duktiga som tog oss ut och sprang en runda. Det börjar bli mörkt redan vid sju nu.. Men det är lite mysigt också.

    Idag var vi på världskulturmuseet med didaktiken. Vi hann se lite av två nya utställningar: take aktion och pushing the limits. Den första handlade om olika proteströrelser i världen och hur man själv kan göra sin röst hörd och den andra om kvinnors kamp för lika rättigheter i världen. Jag rekommenader dom. Tyvärr hade vi bara en timma på oss så vi fick stressa igenom allt så det var synd. Det var väldigt mycket ljud överallt med från tv och högtalare så det var lite svårt att fokusera. Men innehållet var intressant, inte minst för samhällskunskapslärare ;)

    Nu är det bara två veckor kvar tills vfun. Har inte fått reda på än vilka områden vi ska ha så jag får nog maila om det. Ska bli kul att ha samhällskunskap nu, och jag kommer förhoppningsvis hålla i några lektioner. Känns inte lika nervöst längre (hittills iaf), tror förra vfun gjorde mig säkrare då jag höll i så mycket själv. Det var stressigt men roligt och det känns skönt att veta att jag klarade av det.

    Har faktiskt varit på vfuskolan idag på praxisseminarium. Det handlade om genuspedagogik och tog upp många konkreta förslag på hur man kan jobba med det med eleverna. Det var intressant och föreläsaren var väldigt duktig.

    Imorgon börjar en ny kurs, Bilder av samhället. Det kommer handla om media, makt, källkritik mm. Ska bli spännande :) Är lite trött på idéhistoria för tillfället efter en månad med det, även om de politiska ideologierna var väldigt kul att läsa om.

    Det var allt för ikväll. Kram o hej


    RSS 2.0