Torsdagsmys


Idag såg jag ett recept i Metro som jag ville pröva: renskavslasagne med fetaost. Var o handlade grejer till det o satte igång att laga. Det var jätteenkelt och väldigt gott! Dukade lite fint och satte på lugn musik, kändes som en fredag :)


   

Här får ni receptet:

240 g renskav
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
100 g svamp (jag hade kantareller =))
5 tomater
200 g fetaost
10 st lasagneplattor
salt och peppar

  • Finstrimla renskav.
    Skala och finhacka lök och vitlök.
    Grovhacka svamp och tomater.
  • Hetta upp olja i en kastrull.
    Lägg i skav, lök och vitlök.
    Fräs i cirka 2 minuter. Rör om.
  • Tillsätt svamp och fräs i 2 minuter till.
    Tillsätt tomathacket. Salta och peppra.
    Låt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
    Sätt ugnen på 175°C.
  • Täck botten på en ugnssäker form med renskavsblandningen. Täck över med lasagneplattor. Häll på lite renskav igen och smula ner fetaost. Upprepa tills skaven tagit slut. Toppen skall bestå av skavröra.
  • Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter.

  • (från menyse.com)

    Imorgon bär det av till Örebro för att hälsa på Lina. Ska bli jätteskoj!! :)

     
    En liten höstbild från mitt fönster

    Kommentarer
    Postat av: Lina

    Det ser jättegott ut! Hur smakar renskav? I Lappland i somras åt vi renkött, är det samma sak? Var det dyrt? Annars kanske man kan ta det som standard istället för köttfärs. :) Japp, imorn kommer du! :) Ska bli jätte jätteroligt!! Ses då! Kraaam!

    2008-10-09 @ 20:57:14
    URL: http://lillaemmalina.blogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0