VFU

God kväll!

Hoppas ni ätit duktigt med semlor. Vi åt varsin igår istället för idag. Jag köpte på café Brogyllen efter skolan för dom hade fått bäst i test. Och dom var gooda :)

Inatt har jag inte sovit mkt alls. Var nog omedvetet nervös inför min första ekonomilektion idag med ettorna. Det gick bra :) Pratade om kursmål, vad samhällsekonomi är för nåt, produktionsfaktorer, det ekonomiska kretsloppet och så såg vi på A-ekonomi och diskuterade. Vissa tyckte nog det va mycket att hålla reda på, det är ju inte helt lätt om man aldrig läst ekonomi innan. Men av egen erfarenhet så brukar sånt sjunka in efter hand när man pratat om det några fler gånger, så vi får hoppas funkar för dom med.

Det blev en lång dag idag, gick upp 05.20 och kom hem vid 17 så jag har inte gjort mkt mer än att surfa o se på tv ikväll. Såg på Den rätte för Rosing. Va mycket lustiga typer det finns. Känner på mig att det här kommer bli ett sånt program jag tycker är dåligt men ändå inte kan låta bli att kolla på... (Samma sak med Pussycat Dolls)

Kram på er!

Slappar

Hejsan!

Idag ska jag ta ledigt resten av dagen :) Har varit inne på ett didaktikpass om bedömning innan och imon har vi inga lektioner. Men jag måste fortsätta planerandet då, så jag slappar idag tänkte jag. Skönt att ha hemtenta och didaktiken klar och bara kunna fokusera på vfun som börjar på tisdag.

Det blev ingen lägenhet på vasagatan. Var på visning men den gick till någon annan. Men det gör inte så mycket för planlösningen var inte bra. Nu såg jag att den andra lägenheten vi vi sökte som vi aldrig fick ligger ute igen. Den som fick den måste ha tackat nej. Men grejen är att vi har inte råd att söka den även om vi hade velat, för eftersom den ligger ute så sent hade vi inte hunnit få besked och hunnit säga upp vår nuvarande lägenhet innan månadsskiftet . Därmed hade vi fått betala dubbla månadshyror i två månader (typ 10 000 kr extra) och det har vi inte råd med. Så kan det gå.. Men på nåt sätt har jag börjat uppskatta det jag redan har mer nu. Gillar ju Skatås och Härlanda tjärn väldigt mycket, och lägenheten vår fina balkong :) Det enda man önskar är att man slapp åka den där bussen varje dag.

Längtar efter våren nu.. När solen skiner och bladen börjar komma och man kan ha picknick ute.

Har anmält mig på vikarien.se. Där kan man lägga in i ett schema när man kan vikariera och så ringer olika skolor, som man anmält sig till genom hemsidan, när det behövs. Tänkte det kunde va bra med lite extrajobb och vik.erfarenhet.

Ha det så bra allihop!

5-årsdag!

Hej på er!

Äntligen dags för en uppdatering, har bara inte blivit av innan.

Helgen har varit jättebra! I fredags hade jag o Oskar det mysigt här hemma med tv o godis. I lördags kom Johanna från Lerum hit och vi gick en härlig promenad i skatås. Det var soligt och kallt och vi riktigt njöt av vädret. När vi var framme vid sjön satte vi oss på bryggan och kollade på alla som åkte skridskor (jag borde hämta hit mina) medan vi drack varm choklad och fikade :) Efteråt när vi kom hem stekte vi pannkakor, har vart sugen på det hela veckan nämligen. Det brukar bli rätt många olika tillbehör hemma hos oss:
- sylt
- socker och citron
- nötcreme och skivad banan
- sirap
- florsocker och kakao
Mina favoriter är 2an och 3an.

På kvällen gick jag och Oskar på Restaurang Söder. Det var nämligen vår 5 års dag igår :) Jag beställde oxfilé, grönpepparsås och rårostad potatis. Det va gott! Sen blev det cheesecake med hallonsås för min del till efterrätt. Efter detta gick vi på bio och såg Revolutionary Road. Den var bra, men kanske inte en 5-poängare som GP tyckte.
Tack för en underbar kväll älskling :)

 

Idag har jag varit duktig och skrivit klart min hemtenta i sociologi. Den ska inte va inne förrän ons morgon, men jag ville bli klar snabbt så jag kan börja planera mina vfu-lektioner. Har nämligen minst 20 st jag ska hålla i så jag vill börja i tid för att inte bli för stressad sen. Ska ha samhällsekonomi med två klasser, en A-kurs och en C-kurs. Ska bli roligt och utmanande! Har ju själv precis läst det så nu sätts mina kunskaper på prov.. Men de borde åtminstone va rätt färskt i minnet.

Ikväll blir det Beck på tv :)

Sommar 2004

Tittade på lite gamla bilder.. Vart har min fina lockar tagit vägen??



Väntans tider..

Hejsan!

Sitter uppe och väntar på att klockan ska bli 00.01 så vi kan se om vi får en lägenhet vi som har sökt! Det hade vart så grymt, men den ligger väldigt centralt så det är bäst att inte hoppas på något..
Så jag tänkte jag kunde blogga lite så länge, det va ju ett tag sen nu.

I fredags va jag på föreläsning och efteråt åkte jag hem och städade lägenheten, skönt att ha det gjort i början av helgen! På kvällen åkte jag hem till Malin och vi lagade en god middag med tagliatelle, tzaziki, soltorkade tomater, minitomater och kräftstjärtar..mmm!! :) Sen såg vi Let's dance och åt choklad. Mysigt med en sån kväll tillsammans, det va länge sen vi hade det nu.

På lördagen så gick jag runt härlanda tjärn och det va mysigt för jag har inte gjort det på länge. Sen bakade jag bröd o lite annat. På kvällen såg jag o Oskar melodifestivalen. Tycker Petra Mede gjorde bra ifrån sig. Hennes snabbrepris va rolig :) Låtarna däremot va rätt tråkiga, förutom Emilia (bäst under kvällen), Alcazar (tjatig men medryckande) och Nina Söderquick. Caroline af Ugglas låt va ju bedrövlig, fattade inte vilka som röstade på den. Men underhållande är hon ju, det får man ju säga.

Vad har jag gjort idag då? Hm, jag har pluggat en stund, handlat, lagat mat (potatismos, fisk och vitvinssås) och diskat och detta tog sjukt lång tid tillsammans, flera timmar. Men så lagade vi 8 portioner också, så nu slipper vi stå i köket några dagar. Sen har jag vart duktig och cyklat idag för jag har äntligen blivit frisk från förkylningen :) Cyklade i 100 min och hann 47 km och förbrännde 2000 kalorier (dvs en hel dags intag). Det ni! Nu ska det äntligen tränas igen.

Kram på er!


Halsont

Godkväll

Trodde jag skulle va helt frisk nu men vaknade med lite halsont och det kom tillbaka på kvällen när jag skulle cykla lite lugnt. Typiskt. Jag som kommit igång så bra med träningen o allt.

Har varit hemma o läst idag. Det blev väl lite lagom mycket gjort. På eftermiddagen va jag uttråkad av att bara suttit hemma hela dagen så det va tur Oskar kom o höll mig sällskap :) Fick även sällskap av Lina på msn o vi pratade en del om våra Indienplaner. Ska bli såå kul!! :) Som planen är nu så åker vi antingen med organisationen Blueberry på en volontär- och äventyrsresa till Himalaya (om vi lyckas få ihop pengar) eller så reser vi runt själva i landet. Det är tidigast om ett år som det blir av, men det är kul att börja tänka redan nu.

Imorgon fyller mamma o farmor år så jag ska hem till Lerum o ha födelsedagsfika med mamma, o sen är det kalas hos farmor.

Kram o hej

I lördags

Hej!

Här kommer lite bilder från i lördags när vi va på Sticky och såg Viktor o hans band.




Ella o jag


The sugarrush orchestra


Viktor spelar trumpet

Det va en jättebra spelning! De hade en rolig koreografi med två körtjejer som dansade till musiken och blåssektionen gjorde rörelser i takt så det hände alltid massa på scen. Sångerskan var väldigt duktigt och hade bra inlevelse i låtarna, och alla musikerna va väldigt skickliga. Så det va en kul kväll :)

RSS 2.0