Jahopp

Hej på er!

Har blivit lite krasslig. Igår kände jag att jag hade lite ont i halsen när jag vaknade. Sen tänkte jag inte mer på det. På väg till bodytoningen på kvällen kände jag att det kom tillbaka, men det var för sent att avboka så jag åkte ändå. Men när jag kom dit började jag febersvettas så efter en kvart av passet fick jag avbryta och åka hem.. Lite snopet, det va ju mitt favoritpass. Men jag ville inte riskera att bli mer krasslig än nödvändigt.

Hade obligatoriskt seminarium idag så jag åkte hem efter det o skippade sista föreläsningen. Det händer ju skoj saker imon så jag vill ju hinna bli helt bra. Först ska vi fira mamma på släktkalaset i Lerum och sen ska jag o oskar se Viktor spela på Sticky med sitt 12-mannaband.

Nu sitter jag o väntar på att Oskar ska komma hem med pizza som vi ska lyxa till det med. Vi har varit sugna på det så länge nu :) Sen blir det nog Let's dance om jag får min vilja igenom. Känns lite lagom med det idag.

...här kom den :) Onyttigt men oo så gott



Vad ska ni hitta på i helgen?

Kramkram


PS. Kort med min nya hårfärg

Hurra hurra

Idag fyller Lina 23 år!!! Grattis vännen, hoppas du får en härlig födelsedag!!


Tränat

Godkväll!

Har varit duktig och tränat bodychallenge nu. Det är stationsträning där man cirkulerar mellan olika övningar. Känns skönt när musklerna är trötta. Försöker träna mer nu när vi har motionscykeln här hemma, målet är två gånger på cykel och två gånger på gruppträning i veckan. Hoppas resultatet börjar synas snart..

Idag var det föreläsning i sociologin om människans villkor (biologiska, psykiska och sociala). Det va helt okej. Sen hade jag o David basgrupp en liten stund o delade upp uppgiften. Så det blir lite pluggande ikväll, va inte så effektiv innan nämligen :)

Tips för helgen: The Sugarrush Orchestra  på Sticky Fingers 31/1. Oskars bror är med och spelar i detta 12-mannaband så vi ska dit och kolla :) Dom beskrivs såhär: "The Sugarrush Orchestra är ett soulkollektiv som lirar egenskriven oldschool soul och funk mixat med modern R´n´b/neo/soul/hiphop".

Nä nu ska jag hoppa in i duschen innan jag blir för kall.

Kramar


tisdag

Hej på er!

På tiden att blogga lite.. Helgen som gick: I fredags var jag o Oskar hemma och åt tacos och såg på film, det var mysigt. Sen på lördagen va jag i stan och fikade med Carro. Det va länge sen vi gjorde nåt utanför skolan så det va skoj att bara sitta och prata om annat. Efter det åkte jag på en rolig fest hos Sofia P i majorna :) och så blev det utgång till Hard Rock. När jag kom hem vid fyra på natten möttes jag av en nystädad lägenhet! Oskar hade vart så gullig o städat massa medan jag va iväg :D Han läser en jättesvår kurs nu som kräver i princip all hans tid, så att han gjorde detta för att överraska mig va jättefint tycker jag.

Söndagen blev rätt slapp. Oskar hjälpte mig att tona håret så nu är jag mörk brunett. Kände för att hitta på nåt nu när de ljusa slingorna växt ut så mycket. Jag blev nöjd med resultatet :)

Ett gott lunchtips (åt det precis): Ta rostbröd och bred på smör o pesto och lägg på ost och skinka. Gör till en toast som du grillar i våffeljärnet. Jättegott!

Har en del att läsa idag. Men annars tar jag det rätt lugnt denna kursen, man får ju passa på när det är hemtenta istället för salstenta.

Nu ska jag ta tag i läsningen. Kramar

Trötto

Hej på er!

Vilken omställning det är att börja skolan igen efter julen. Är helt slut när jag kommer hem! Igår tog det tre timmar innan jag kom igång med träningen här hemma o först kl nio kunde jag börja plugga. Väldigt opraktiskt att bli pigg så sent när man snart ska lägga sig igen.

Idag har jag varit på föreläsning om social stratifikation, dvs utanförskap, klass och sånt. Sen var det basgrupp inför seminariet och lite plugg på biblioteket. Sedan träffade jag Lelle för första gången sen innan jul och vi tog en fika. Det va kul att ses igen :) Åt en god hallonpaj och apelsinjuice så jag får nog ta några varv på cykeln sen.

Helgen som var skrev jag ju lite om i förra inlägget. Men efter jag o Malin shoppat under lördagen så blev det utgång till Respekt också tillsammans med hennes kompis johanna :) Så vi dansade där några timmar. Inte riktigt min musiksmak men det va kul ändå. På söndagen kom Ella hit på besök och vi lagade mat o såg på tv ihop :)

Ska se om det blir nåt mer läst idag..borde..

Kram på er!

Bloggdags

Hej på er go vänner!

Nu ska jag ha en helt ledig helg! :) Höstterminen slutade idag och på måndag börjar vårterminen, så nu har jag en sån där skön helg då man slipper känna några måsten. Har inte så mkt planerat men det känns skönt. Ikväll ska jag o Oskar laga tandorikyckling och klyftpotatis och se på tv. Ska bli mysigt. Imorgon hoppas jag att Malin har tid att ses, var länge sen nu. Kanske tar en sväng på stan om jag får lust.
Vad ska ni göra i helgen?

Har två gratiserbjudanden på bredbandsfilm som jag fick från cdon när jag beställde musik sist.
Vilka två filmer skulle ni välja att se?

Har varit och klippt mig idag. Frisörskan var nog rätt ny för hon va rätt försiktig och det tog lite längre tid en vanligt. Men jag är nöjd med resultatet :) Toppade mest för jag tänkte spara och se hur det blir med ännu längre hår.



Ekonomi

Hejsan!

Sitter och försöker göra en planering över samhällsekonomi-lektioner jag ska ha under vfun. Vi har fått det som uppgift i didaktiken och vi ska bl a fundera på  "Vad skulle du vilja att dina elever ska ha med sig när arbetsområdet är avslutat?"

Så nu undrar jag vad ni tycker hade varit intressant eller bra att veta om samhällsekonomi? Behöver lite tips :) Man blir ju lätt lite insnöad när man just läst massa om det så därför vill jag höra vad "vanligt folk" vill veta.

Kommentera duktigt nu!

Kramkram

Imorgon gäller det

Jaha då var det dags då, salstenta i samhällsekonomi imorgon. Men jag känner mig lugn, känns som jag har rätt bra koll nu. Har gjort tre övningstentor och så. Det har dock gått rykten om att vår tenta ska bli svårare än tidigare, för att eleverna på förra utvärderingen tyckte sin var för lätt... Hoppas inte detta stämmer! Alla studenter som läser detta, skriv aldrig på era utvärderingar att tentorna var för lätta.. :)

Känns kul att kunna mer om ekonomi nu. Känner mig allmänbildad :) Så har ni frågor om konjukturer, finans- eller penningpolitik så är det bara att fråga ;)  Nej det finns mkt kvar att lära, men grunderna kan jag iaf. Hade varit bra att lära sig privatekonomi nån gång med..så man vet hur man ska tänka kring lån och pensionssparande så småningom. Just nu känns det väldigt ointressant, jag har ju inte ens fast jobb. Tar dom sakerna när det är dags..
Hur gör ni när ni får era oranga kuvert?

Efter tentan kommer en vecka med eget didaktikarbete. Vi ska intervjua elever om hur de tänker kring ekonomi och sedan planera en undervisningssekvens kring det utanfrån kursplaner och kurslitteratur. En väldigt bra övning - jag ska nog undervisa i ekonomi på vfun nu till våren så det här blir en bra förberedelse. Känns segt att behöva åka ut till Alingsås för att prata med elever bara, så jag kanske tar det på nån skola i stan istället. Men det e lite synd för det bästa vore att prata med de klasser jag ska undervisa, så vi får se hur det blir.



Har cyklat en del på vår nya motionscykel. Det är himla bra. Man slipper ge sig iväg när det är mörkt eller regnigt eller när bussarna går dåligt. På 40 min hinner man cykla 2 mil och förbränna 800 kalorier - samtidigt som man kan se en bra film :) Fast jag gillar ju att gå på gruppträning så det kommer jag inte sluta med. Jag jobbar som bäst när jag har lite grupptryck och en peppande instruktör framför mig. Jag har en tendens att inte ta ut det där allra sista om jag tränar själv.
Hur tränar ni bäst? Själva eller i grupp?


År 2008 - en resumé

Här kommer en återblick av vad som hänt under år 2008 :)

Januari


Utgång med Kicki och Cissi till Pustervik

Februari


Singstar hos Johanna med Marie och Kicki


Spelkväll hos Elisabeth med tjejer från religionsklassen

Mars


Stockholmsresa över en helg med Oskars familj :)


Påskfirande hos morfar i blekinge

April


Årets första picknick (?) i Skatås, mysigt!


Picknick med Malin och Lelle vid Skansen Kronan

Maj


Här ser ni Tilda och Lasse på moster Ingers 60 års-kalas i blekinge


Maskeradbal!

Juni


Tjejhelg hos Tilda i Kristianstad med utgång, shopping, sol & bad


Malin och Sanna hos mig en kväll


Inte minst så besökte jag o min älskling Island i somras! Det var en superhärlig resa!


Oskar i blå lagunen på Island

Juli


Cykelutflykt till Själagölen i blekinge


Vi hyrde kanot en dag


Jag åkte på ridläger i Bohuslän.

Augusti


Jag och Lena var på Way out west tillsammans i Slottskogen


Kräftskiva i Jonsered

September


Kalas för Oskars mamma som fyllde 50 år

Oktober


Jag besökte Lina i Örebro - hade jätteroligt och mysigt!


Inflyttningsfest hos Viktor i gbg


Födelsedagsfest hos oss - jag och Karin dansar loss ;)

November


Jonas tar sin examen på Chalmers

December


Julfirande i Lerum, Ucklum, Väröbacka och Fridlevstad.


Nyårsfest hos oss!


Gott nytt 2009!

Nyår

Hejsan!

Här kommer lite bilder från nyårshelgen. Kompisar från Skåne och blekinge kom dagen innan och vi spelade kort, såg på film, shoppade i stan innan det blev den stora dagen. Sedan kom fler vänner och vi var 13 pers i vår lägenhet på nyårsafton som firade tillsammans med trerätters, lekar, bubbel och till sist lite Hipp hipp :)

     
Kortspel kvällen innan, i bilden till vänster ser ni Oskar, Matilda (min kusin), Johanna B, Anna och Emma.

     Kristin och Johanna S som är kompisar från Lerum.

     Elin och Andreas i mitten och Anna i högra bilden.
     <- Jossan och Matilda

   

   

   

RSS 2.0