tentatime

Sitter och kollar på tentainstruktionen som ligger här och blänger på mig. Plötsligt är allt annat mycket intressantare, kanske skulle betala räkningarna? eller gå o steka pannkakor? eller blogga? Det är en riktig feting vi fått med 6 frågor och två sidor per fråga. Mycket jämför och diskutera... Kommer ta sin lilla tid. Tur att man gjort det här ett antal gånger förr och har lite rutin att luta sig tillbaka på. Stackars dom i klassen som får detta som sin allra första hemtenta..

Jaja nu får jag väl försöka börja med den då..

...Ska bara kolla facebook först...

Kram

Fina vänner

Hej!

Nu var helgen slut och jag har varit på spinning, myst vid tvn med oskar i fredags. Igår jobbade jag och sen åkte jag in till stan och fikade med Lina som hade vägarna förbi en sväng. Det var jättekul att ses igen! Vi hade mycket att prata om, var ju tre veckor sen vi sågs. Och nu har vi bokat in en helg i oktober då jag ska hälsa på henne i Örebro :D Efter jag fikat med Lina kom Elin hem till mig o Oskar :) Vi lagade lax, potatis och dillsås och såg på tv. Det var mysigt.

Idag har jag pluggat större delen av dagen. Läser en väldigt intressant bok om politiska ideologier som kommer vara användbar sen när jag är lärare. Den är dock på engelska så det tar lång tid för mig att läsa sen, vilket är lite frusterande för mig nu när jag snart får hemtentan.

Vid femtiden åkte jag in till stan för att fika med Malin. Hon var varit förkyld ett tag o båda har haft mycket att göra så det var ett par veckor sen vi sågs. Det var härligt att träffas igen, båda har saknat att träffas. Vi fikade en lång stund med räksallad och bakad potatis och vi pratade om allt möjligt. Bland annat om vad härligt det är att ha fina vänner som finns där för en. Det är så skönt att veta det trots att det är mycket ibland o att det e svårt att hinna ses vissa perioder.

Så kramar till er alla mina goa vänner :)


Spelkväll

Hej!

Igår var jag på Vasastan med klassen och drack öl. Vi var bara 8 av 22 som kom men det var kul ändå =) Fick pratat lite mer med folk och lära känna dom mer. Hoppas på fler såna här grejer så man får en bra sammanhållning i klassen =)

Idag hade vi en ny föreläsare som pratade om demokrati och om Platon och hans idealstat. Det var roligt, föreläsaren var rätt provocerande och intensiv så han pressade oss lite och försökte knäcka våra argument med motargument. Det var väldigt intressant o tiden bara rann iväg. Helt klart bästa föreläsaren hittills.

Ikväll har Lelle o Richard varit här på spelkväll. Vi började med att göra varma mackor med mozarella, pesto, skinka, tomat, tonfisk mm, mumsigt! Sedan hade lelle med sig en äpplepaj också. Vi spelade geni, blokus och rappakalja - en väldigt mysig kväll :) Sedan var det dags för Heroes, helt klart den bästa serien!!

Annars är det mest läsning som gäller nu, har 700 sidor tills onsdag då vi får hemtentan ska va vara på 12 sidor.. Men men, det blir till att sålla ut det viktigaste tills dess.

Waaalleeee

Hej på er!

Efter lite påtryckningar från Lina kommer här en liten lägesrapport ;)

Veckan har bestått av föreläsningar om Marx, Weber och Durkheim, plugg på biblioteket med Caroline, träning, tandläkarbesök, Heroesavsnitt mm. Idag är det ju fredag så då har hänt lite mer roliga saker. Jag och Caroline (en jättego tjej i klassen som är nyinflyttad i stan) gick och kollade i affärer efter lite höstkläder, men ingen hittade nåt denna gången. Sen gick vi till café Villekulla och åt en jättegod Tex Mex-tallrik resp. panini och satt och pratade en bra stund. Jag tyckte det kändes som vinter med alla tända värmeljus och den lite kyliga luften. Har varit riktigt kallt idag faktiskt. Efter detta gick vi till Bergakungen och såg Wall-E. En jättemysig film om två robotar och jorden o rymden i framtiden. Vet inte om jag skulle ge den 5/5 som alla andra gör för vissa stunder i börjar va lite småsega, men 4/5 blir det absolut :) Se den!

Imorgon ska jag o Oskar till Stenungsund och fira hans mamma som fyller 50 år. Ska bli skoj. Det ryktas om smörgåstårta...mmm :) Annars har jag inte så mycket mer planer för helgen än att läsa och städa, får se vad mer det blir.



Kramkram

Update

En liten uppdatering..

Har haft en lugn helg. Har hälsat på hemma i Lerum där min moster Gertrud o hennes Krister var på besök. Vi åt kräftor och räkor, väldigt gott :) Annars har jag läst om ekonomiska idéer, lagat två goda pajer, tvättat, joggat, promenerat och myst vid tvn med Oskar.

I skolan går det bra, vi ska snart börja med sociologiska idéer, ska bli kul. Förhoppningsvis ska vi i klassen ta en öl tillsammans på fredag så att man lär känna varann lite mer. När det bara är föreläsningar blir det lätt att man går till dem man redan fått kontakt med istället för att lära känna fler.

Det var allt för idag, hej svejs :)

RSS 2.0