En riktig picknick-helg

Hej på er!

Har haft en jätteskön helg! Inledde stort med att impulsshoppa med Lina i fredags :) Jag som inte skulle köpa nånting nu när vi inte fått csn än, kom ut med fyra plagg hehe. Det blev en cerise klänning, ett lila linne, ett par capribyxor och ett par korta shorts. Är nöjd!

På lördagen hade jag och Oskar en jättemysig picknick i Skatås. Det var soligt och fint och vi satt på en rätt avskild plats vid skogskanten :) Myyys. Han är så fin min pojke!

         Vi såg ett rådjur med :)


Det finns små söta skogsgubbar längs skogskanten med, hur fräcka som helst




På kvällen åt vi thaimat på balkongen som Oskar köpt hem, det var gott. Så skönt att kunna sitta på balkongen igen.

På söndagen var jag på picknick igen med Malin och Lelle. Vi åkte till Skansen kronan, jag har aldrig varit där innan och det var jättefint. Lite läskigt att gå ner för alla trappor igen bara. Det blåste lite mer än vi ville men det var mysigt ändå.

        


På eftermiddagen kom Oskars mamma och hans syskon hit på middag som han förberett. Vi åt kyckling, bulgur och krasse/ört-sås, mycket gott! Det var kul att ha dom på besök :)

Annars sitter jag mest och planerar lektioner inför vfun, det är riktigt roligt! Kan sitta flera timmar i sträck utan problem. Håller på med en powerpoint-presentation och med ett buddhism-kryss till eleverna.
Idag sitter jag i solen och läser på inför tentan som är på fredag, men jag känner mig rätt lugn inför den.

Det var allt för denna gången! Kram och hej

Ge mig vår, vår, vår

Kanske är våren här för att stanna nu? Det hoppas jag för nu har vi plockat fram utemöblerna på balkongen! Vi invigde dom med en fika med mamma :) Det var mysigt och solen värmde i ansiktet.

 

Var på Håkan Hellström-konsert med Elin i lördags. Den var jättebra! :) Som vanligt, när det är han som står på scen. Konserten var två timmar och tjugo minuter men det kändes knappt. Lite synd att det var sittplats, gillar mer att stå på konserter, blir mer känsla då. Men vissa låtar stod nästan alla i publiken, det såg fräckt ut.

Gick på bio i fredags med Sofia från klassen, vi såg 27 dresses. En förutsägbar men gullig amerikansk film. Såg även A beautiful mind igår på tv med Oskar, den rekommenderar jag om ni inte sett den innan. :) Handlar om John Nash (en matematiker och nobelpristagare) och hans liv.

Nu ska jag och min älskling strax se Prison break, en av våra favoritserier tillsammans med Heroes :) Weee


Fyndat

Impulshandlade en tavla på Bolagret härom dagen. Nu hänger den på en vägg i sovrummet, mycket tjusig tycker jag :)


image39


Ndugu


Tänkte göra lite reklam för en biståndsförening jag gått med i, Ndugu:

"Nduguföreningen är en småskalig biståndsförening som arbetar i Kizagaområdet på landsbygden i centrala Tanzania. Vi arbetar främst med att tillfredsställa grundläggande behov och vi har fyra huvudsakliga målområden, nämligen utbildning, miljövård, vattenförsörjning och hälso- och sjukvård."

"Nduguföreningens arbete präglas av närhet mellan givare och mottagare och vi sätter biståndsmottagarna i centrum. Verksamheten bedrivs utifrån övertygelsen att det är biståndsmottagarna som ska bestämma biståndets inriktning och göra de stora prioriteringarna. För Nduguföreningen är det också betydelsefullt att den kunskap, arbetskapacitet och de resurser som finns i mottagarnas lokalsamhälle tas tillvara i arbetet för bättre livsvillkor i Kizaga."

http://www.ndugu.org/

Man kan till exempel ge ett barn skolgång i grundskolan för 300 kr/år eller plantera träd för 10 kr/st (ett bra presenttips) Man måste inte bli medlem för att kunna göra detta utan vem som helst kan ge ett bidrag.

Alla pengar du skänker används till bistånd. Medlemsavgiften används för administrativa kostnader.

Duffy

Ett litet musiktips: Duffy med albumet Rockferry. Har bara hunnit lyssna på två låtar hittills men gillar det redan :) Lite soulinfluenser och annat.




Kan dock inte låta bli att tycka att namnet duffy känns som taget ur ett barnprogram hehe


Kram!

Ny frisyr

Här ser ni resultatet från när jag klippte och slingade håret :)

Före:   och efter:                 
(Bilderna blir större om man trycker på dom, om någon inte upptäckt det)


image34

Uppdatering

Hej på er

Här kommer en liten uppdatering på den senaste veckan.

Tisdag och onsdag pluggade jag mest, har inte så mycket intressant att komma med. I torsdags fikade jag och malin i 2,5 timmar i solen på ett café i haga. Det kändes nästan som sommaren skulle komma faktiskt. På fredagen var det seminarium och läraren var väldigt duktigt. Han provocerade oss en del med sina frågor men det var roligt. Sedan åkte jag och jobbade direkt efter eftersom en på jobbet blivit sjuk. På kvällen kom malin hit och vi lagade en god pastasås med kräftstjärtar och vitlök och såg på film :) På lördagen jobbade jag igen och sen var hemma i lerum och åt middag. På kvällen bakade jag och oskar ett jättegott grekiskt bröd med fetaost, timjan och soltorkade tomater.



Idag har jag dammsugit, lagat mat med oskar, slappat och lite annat. En typisk söndag med andra ord. Jo och sen hade vi oskars kompis doffer på besök en stund på morgonen med :)

Imorgon ska jag klippa mig och göra slingor, hoppas det blir bra :)

Kram och hej


Stockholm

Helgen i Stockholm med Oskars familj var jättekul :) Jag lyckades åka dit trots att jag egentligen var lite sjuk, men det gick bra ändå. Jag och Oskar åkte upp senare än dom andra och när vi kom till hotellet såg vi på film tillsammans. På lördagen gick vi på naturhistoriska museet, sedan shoppade jag och Ella ett tag. Efter det gick vi på restaurang i gamla stan, det var mysigt. Sedan blev det biljard på hotellet, jag är verkligen nybörjare på det området hehe.. På söndagen besökte vi livrustkammaren. Det var kul att se alla gamla dräkter, rustningar, väskor och vagnar som kungligheterna haft. Dom sparade inte på lyxen. Efteråt gick vi på vasamuseet och på restaurang. Jag åt en jättegod pizza :) Efter en fika på det var det dags att ta tåget hem igen. En lyckad helg med andra ord :)

          


Igår kväll var vi hemma i Lerum och firade pappa som fyllde år. Vi åt en god middag. Igår började vår nya kurs också, den verkar rätt bra. Den kommer att handla om lärande ur ett socialt och samhälleligt perspektiv.

RSS 2.0