Restaurang och bio

Idag har jag varit på föreläsning om klimatförändringar och fikat med min kära syster. Ikväll blir en mysig en. Jag och Oskar ska äta på den indiska restaurangen Bombay Palace :) Jag får ju börja öva lite inför indien ;) Dom har fått bra betyg med och det ser väldigt mysigt ut där när man går förbi utanför. Efteråt ska vi på bio och se 2012.

Imorgon bär det av till Lina! Ska bli jätteroligt att ses igen och ha lite tid ihop. Det lär nog bli en del planerande inför resan med :)

Hoppas ni får en skön helg och första advent!


PS. Vill tipsa om ett bra band jag fått nys om: City and colour (särskilt låten Sleeping Sickness)

Varning varning ;)


Igår var jag och fikade med Marie och Johanna på Cafe Kosmos, det var mysigt :) Jag tänkte att jag slår på stort och beställer mat trots att man får punga ut med 89 spänn.. Tog renskav med tagliatelle mm och själva röran var väldigt god. Men pastan däremot, var alldeles hård. Det var som att den inte kokats färdig. Jag tänkte att det är väl inte nån idé att gå och byta för dom har nog kokat upp ett stort lass, så jag åt upp allt..med magknip som följd.

Det roliga var att lite senare satt personalen vid ett bord brevid oss och pratade med nån bekant som skulle beställa mat. Då fick man höra "Nä ta inte renskaven för pastan är dålig"... (tack för den, ni får gärna koka ny om ni vet om det, tänkte jag..) Riset till nån annat rätt var visst inte heller bra så han fick beställa lasagne.

Illa, för 89 kr tycker jag :P


Te med annorlunda arom

Måste ju bara berätta om när vi skulle testa de fina te-blommorna vi fått i present!

 Först kokade vi upp vatten och hällde upp i en glaskanna så man skulle kunna se te-blomman ordenligt.

 Sen lade vi i blomman så den fick ligga och dra

 Den vecklade ut sig och blev fin

...då var det dags att smaka. Vi luktar förstås först på teet och helt oväntat luktar det inte alls gott. Nä, vid närmare eftertanke påminde det om en ladugård... Hallåå..det luktar ju koskit!!

Vi började skratta och kände oss tveksamma till en början, men kände att vi ändå var tvungna att se om lukten stämde överens med smaken. Så vi tog mod till oss och smakade.. Japp, det smakade koskit...det kom liksom en härlig eftersmak som påminde starkt om det.

Jahopp, då har man smakat på sånt då med! =) Tack för den gulliga presenten ändå Kicki, den ledde till mycket kvällsnöje ;)

Uppdatering

Hejhej!

Det va länge sen jag uppdaterade nu, har inte vart så sugen av nån anledning. Men nu är det iaf dags :)

För tillfället håller vi på med ett grupparbete i skolan där uppgiften är väldigt luddig. Vi ska försöka beskriva Sveriges roll i den globala ekonomin utifrån ett hållbar utvecklings-perspektiv... Väldigt luddigt och brett område så vi är inte alls säkra på om vi gjort rätt. Imorgon är det redovisning och inlämning. Hoppas verkligen vi blir godkända, vill bara bli av med det nu.

Vad har hänt sen sist egentligen, får tänka efter lite.. Jo, min kusin Tilda från Kristianstad har varit här en helg. Vi bakade pizza, såg filmer från när vi var små, shoppade, gick på världskulturmuseet (och sjöng indisk singstar!) och var på middag i Lerum. Det va kul att ha henne på besök!

Sen har vi även haft Eva och Dan här på middag och vi fick se deras valp Lova för första gången. Hon var jättesöt och busig. Man fick ha koll på henne hela tiden, som en liten bebis ungefär. Hon lyckades bajsa på golvet också :P Men Eva var snabb att torka upp så vi slapp se det hehe..




(Den annorlunda klippningen beror på att hon ska ställas ut och då måste den rasen se ut så)


I lördags var jag hos Malin på julmys. Vi spelade rappakalja, drack glögg och åt pepparkakor mm. Najs!

Det var allt för denna gång pling plong...

Fest och kalas


Nu var årets kalashelg över. Det har varit en jättekul helg! I lördags fyllde jag år och blev uppvaktad med frukost på sängen och paket av Oskar. Fick två kokböcker (en indisk och en thailändsk), vantar och fina örhängen :) Sen på kvällen hade vi gemensam fest och vi blev 28 pers här i lägenheten :) Det va riktigt roligt och Oskars lekar gick hem hos folket :) Han hade gjort ett stort quiz som visades som bildspel på tvn med frågor om musik/film/reklam/länder/sevärdheter/personer mm. Jättebra gjort! Sen lekte vi även en slags charaderlek som går i tre omgångar. Tack alla som kom och för alla fina presenter! :)

  
  
  

På söndagen var det min tur att uppvakta Oskar på hans 25-årsdag och han fick en ljus tjock stickad tröja i present som han gillade =) På eftermiddagen kom mina föräldrar och Oskars mamma på middag. Det var trevligt. Det bjöds på fläskfilé- och kantrellgryta och princesstårta som jag bakat. Vi fick ännu fler fina presenter o blommor och jag fick bl a ett reseapotek inför indienresan - himla bra!

  

Idag är jag bara hemma och slappar och njuter av att inte ha några skoluppgifter :) Dags för ny kurs på onsdag nämligen, Global utveckling och mänskliga rättigheter. Låter väldigt spännande tycker jag.

RSS 2.0