Julhelgen!

Hoppas alla haft en mysig jul! Det har jag :) Här ser ni vad som hänt.


Julgodisbakande i Lerum dagen innan julafton
     

  Här ser ni resultatet :)


Julfrukost med risgrynsgröt
   Present från julstrumpan, en julsnurra


Efter det såg vi Ronja Rövardotter som gick på tv och sen var det lunch med dopp i grytan och revbensspjäll.

Sedan var det såklart dags för Kalle Anka med julfika

   

Efter julbön i kyrkan och god julmat blev det paketutdelning

 

Jag fick massa fina julklappar! Bland annat mycket kläder som var mycket efterlängtade.

Efter det kom Oskar o hämtade mig och så åkte vi till lägenheten och avslutade julafton där tillsammans :)

På juldagen åkte vi till Ucklum för att fira jul med Oskars pappa m fl. Då fick vi se Dan cykla på sin liggcykel och vi fick också prova. Det var jättesvårt, som att lära sig cykla på nytt. Dan fick hålla i cykeln hela tiden när vi provade hehe.

 

Vi spelade kortspel, åt god mat, gick på promenad, spelade julklappsspelet, delade ut julklappar, spelade sällskapsspel och åt kvällsmat. Så det var en jättemysig dag! Sen slappade vi framför en film det sista.

     

 <- Pakethögen till julklappsspelet med billiga paket där man fick spela till sig det man ville ha. Det va roligt :)

 All denna choklad har vi fått eller vunnit i jul..vi kommer rulla fram i januari hehe

    Idag har vi varit hos farmor o farfar på julfika :)

Imorgon åker vi till blekinge i tre dagar och träffar morfar och släkten. Det ska bli skoj.

Ha det fint allihop! Kramar

Indien

Vad tror ni om detta?

http://www.blueberrysprak.nu/aeventyr/resa.asp?till=Indien


Jag tycker det låter helt perfekt! Både äventyr, kulturmöten och volontärresa plus att man har en grupp att åka med.
Det enda är att det kostar en del... Hoppas jag hinner få ihop pengarna till jan 2010. Det finns även en resa som är i Himalaya (http://www.blueberrysprak.nu/aeventyr/resa.asp?till=Himalaya) istället för Rajastan, vet inte vilken jag vill ha, både verkar kul.

   
   

 

(bilder hämtade från http://www.blueberrysprak.nu/)

Jullov!

Äntligen jullov! :) Ska bli skönt och mysigt. Kommer ju behöva plugga inför tentan ändå men jag ska ta mig lite ledigt också under juldagarna och nyår. Funderar på att rita in vilka dagar jag ska plugga och inte plugga i kalendern, så man slipper känna att man borde plugga dom dagar man tar sig ledigt.
Vi hade genomgång idag med tre gamla ekonomitentor, men vi hann bara gå igenom en. Hade inte fixat som idag men nu vet jag ju vad jag ska fokusera på när jag pluggar iaf. De va inte jättesvåra men jag måste repetera massa så jag inte glömmer det jag läst.

Var och solade solarie idag så jag slipper se ut som ett spöke på att kort som kommer tas nu i jul. Har gått en liten promenad också, riktigt njöt av den. Det var så milt och skönt och lite soligt ute.

Ikväll blir det förhoppningsvis pepparkaksbak här hemma med Oskar :) Och film också, "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" går på tv. Har inga andra planer för helgen, lite skönt att bara kunna göra vad som faller en in.

Vad ska ni hitta på i helgen?

Kramkram

Massor med julstämning


Årets julklappar är klara! :) Satt i säkert två timmar igår och slog in dom. Fick lite julstämning.



Igår gick jag förbi Domkyrkan och där hade dom ett julspel om jesus födelse. Det var jättefint ordnat med gammaldags kläder, en kör, riktiga djur som får, en åsna och en kamel (!) som en av de tre vise männen kom inridande på. Längst fram fanns en scen där det mesta utspelade sig men sen var det uppbyggt runt om kring med så Herodes satt på sin tron på en annan del av gården och var också med i spelet. Vi i publiken stod alltså mitt i skådespelet, det va häftigt. Kom verkligen i julstämning när jag såg spelet, jag bara njöt.

Efteråt kollade jag på NKs julskyltning och då kom en orkester förbi på gatan med drillflickor och häst och vagn. Så det var många fina upplevelser på stan igår :) Kändes juligt.

Tänkte fortsätta i dom spåren idag och gå i Haga med mamma på julmarknaden och sedan gå på jul- o luciakonsert i Härlanda kyrka där viktor sjunger.

Hoppas ni får en bra helg! Kram

Julgodis

Då var det dags för årets julgodis! Ellinor och Viktor var här som sagt och gjorde oss sällskap. Det var mysigt :)

      Snöbollsproduktion på gång.

    Knäck som blev god men lite väl mjuk.

   Det blev två julstubbar istället för mozartbollar, gick mycket fortare att göra :)



Snart dags att sova, adjöken

Vintertid

Dags för en uppdatering tror jag, fem dagar sen nu...

Tycker det är segt att det är så mörkt ute. Jag blir så trött så fort det mörknar på ute.. Hoppas det vänder snart. Ska på spinning snart, då brukar man piggna till.

Idag va jag på föreläsning om finanspolitik. Föreläsaren är rolig men det gick lite fort idag så jag hängde inte helt med på alla kurvor hit och dit. Men som tur var är kursboken väldigt pedagogisk och bra så jag förstår nog ordentligen när jag läser där sen hoppas jag. Ligger efter lite med läsningen så nu får jag ligga i så jag inte behöver plugga hela julen.

Har ni också mycket nu i skolan/på jobbet?

Ska bli mysigt med jul sen. Vi ska bara julgodis här hemma imon med Viktor och Ellinor. Ska bli mysigt :) Ni vet ju redan en av mina favoriter (snöbollar) men sen tycker jag knäck och mozartbollar är himla gott med så det ska vi också göra imon.

Har ni några julgodisfavoriter?

Choklaaad

Hej bloggen!

Har just diskat en jättestor disk.. Tog 1h 20 min... Phu.. Men hade verkligen ingen ork i ons eller tors. Skönt att det är gjort. Gud va jag önskar att vi hade en bänkdiskmaskin..



Har varit o köpt marabouchoklad o lite cashewnötter. Mmm :) Har varit så sugen på choklad idag o det är ju faktiskt fredag idag :) Snart kommer mamma hit. Vi ska ha lite mor o dotter-kväll o laga mat o se på Idol tillsammans. Ska bli mysigt! :)

Läser ju ekonomi nu. Det är intressant och än så länge hänger jag med. Så om ni undrar nåt om marinalnytta, marinalkostnad eller alternativkostad så vet jag ;) Idag pratade vi om arbetslöshet och penningpolitik.

Annars i helgen så ska jag på fest hos Malin som fyller år imon och sen ska jag till Gekås på söndag med Elin o mamma. Så det ska bli en rolig helg. Hoppas det inte bli föör mycket fick på Gekås bara.
Har bara slappat idag sen jag kom hem från skolan, va verkligen inte pluggsugen..

Hej svejs

Tentan e gjord!

Hejsan

Idag har jag äntligen skrivit min tenta i politik. Vi skulle beskriva o jämföra olika demokratimodeller, parlamentarism och socialt kaptial. Det gick bra kändes det som. Det var bara en sak jag inte kunde så mycket om men jag improviserade lite så jag tror det räcker till. Skönt att ha den gjord! Tyvärr är det ingen vila nu utan full fart med nationalekonomi som börjar imon kl 8... Men det ska bli en intressant kurs, hoppas den inte blir för svår bara. Det blir salstenta på den med 9 jan så jag kommer få plugga över julen tyvärr.. :(

Fick reda på att jag nästan inte ska jobba nånting i jul, bara en dag. De måste spara in så mycket de kan nu i finanskristider... Synd. Jag skulle velat börja spara till Indien ju. Men om man ska se det från den goda sidan så får jag iaf gott om tid att fira advent och jul.

Dagens händelse... Lyckades spilla en halv tallrik linssoppa (med gurkmeja i) över hela mig! Detta pga av att jag ryckte till ordentligt när Caesar blev biten av en hund på tv. Så typiskt, jag har blivit så lättskrämd på senare år hehe.. Fick lägga en kvart på att stå i duschen och spola rent alla kläder så gott det gick och att göra rent soffan.

Tjipp o hej

RSS 2.0