Musiktips

God morgon!

Då har man ställt fram klockan en timma, så nu får vi ljusare längre på kvällarna :) Tur det e söndag idag så man inte märkte lika mycket att man förlorade en timma sömn.

Jag längtar till våren! Vill göra balkongen vårfin och kunna sitta i solen och fika. Snart kanske man kan plocka fram utemöblerna igen. Men idag är det mulet och inte särskilt vårigt ute.

Ett musiktips: Lyssna på bandet Fleet foxes. Dom är jättebra tycker jag, gillar låten Your protector mycket. Ett annat band jag gillar är Johnossi (t ex 18 karat gold).

 

Just nu är det tvättning på gång. Skönt att få det gjort. Sen blir det nog lite plugg, och ikväll ska jag och Malin fika och se Twilight med hennes kompisar, ska bli skoj!

Städa!

Äntligen fredag! :) Och jag har en helt ledig helg utan en massa måsten. Skönt!

Är ledig idag (eller om det egentligen är en läsdag?) och dagens projekt är att städa lägenheten. Det är på tiden. Damma, dammsuga, städa toan osv. Men ikväll blir det mys med Oskar, vi ska äta räkor och sånt.

För övrigt var jag på kursintro igår. Fram till sommarn ska jag läsa en kurs om EU. Vi ska ha hela 24 föreläsningar under kursen, det är annat än när man läste religion det... Hoppas det blir intressant och att man får lite mer koll på EU så man vet hur man ska rösta den 7 juni. Det är ju val till Europaparlamentet då, visste ni det?
Inte så konstigt om ni missat det för det hörs nästan ingenting om det i media... Folket lär ju inte bli mer EU-intresserade när inte ens media skriver om det.

Vår och ledig

Idag skrev jag klart min vfu-uppgift tills kl 12 (klämde in lite Vygotskij och Lpf 94 så nu borde dom godkänna mig ;)) så resten av dagen har jag varit leeedig! :) Gick ut på en promenad runt sjön och tog kameran med mig, så jag va ute dubbelt så lång tid som vanligt. Det var så soligt och fint, fast det blåste lite emellanåt. Här är lite bilder från promenaden:

     


Sen när jag kom hem var jag sugen på att baka något. Har länge funderat över att göra citronpaj för första gången och idag blev det av. Den blev god!



Tog några bilder på de fina tulpanerna vi fick av Oskars mamma i helgen
 


Nu har jag dessutom ätit våfflor idag eftersom det är våffeldagen. Tycker det är supergott! Testade en ny variant idag med hjortronsylt, brieost och lite grädde, det va faktiskt gott :)
Vad tycker ni om att ha på era våfflor? (Förutom sylt och grädde/glass då...)

Vfu-uppgift-skrivande

Hej på er!

Idag har jag varit hemma och skrivit på min vfu-uppgift som handlar om betyg och bedömning. Först gick det jättesegt och  jag surfade bort massa tid.. Men sen kom jag igång så nu har jag skrivit 3,5 sida av 4-5. Måste bara hitta lite mer litteratur att koppla till.. Har iaf till tors kl 13 på mig, så det blir nog inga problem.

Sitter här ensam ikväll. Oskar borde komma snart, han har varit i skolan och fått en avslutningsmiddag. Inte illa. Sånt lyxigt får man visst när man läst klart en kurs på avancerad nivå. Men han har pluggat massor och vart i skolan många långa dagar så han är allt värd en middag i skolans regi :) Vi fick ju åka till Birmingham liksom ;)

Har unnat mig lite godsaker vi hade hemma idag. Först chokladpudding och sedan cashewnötter. Det va gott. Blir alltid lite sötsugen när jag går hemma en hel dag.

Nu blir det nog tv-tittande om en stund. Adjöss

Sushi och sorg

Hejsan!

Idag var sista vfu-dagen. Är väldigt nöjd med denna period! Har lärt mig mycket och lektionerna har flytit på bra utan att jag behövt stressa. Sen har eleverna vart trevliga också. Dock har jag en rejält bunt papper att sortera in i en pärm och en vfu-uppgift att skriva de kommande två dagarna. Jag hoppas på flyt..

Det känns så skönt att våren verkar ha kommit på allvar nu. Solen piggar upp och man blir glad. Men förra påsken hade vi snö, så än ska man kanske inte ropa hej... Men hoppas kan man ju!

Här kommer lite bilder från när jag, Carro o Karin gjorde sushi i fredags! Det blev gott och vi hade en jättekul kväll ihop! :)

   

   

     

     

Carro skulle fylla år dagen efter så det blev tårta efteråt. Och inte vilken tårta som helst utan pannkakstårta! Dock blev det inte riktigt som jag tänkt mig, kesella vanilj och hallon emellan va inte lika gott som det lät tyvärr. Nej, det ska nog va sylt och grädde ändå.


------

I lördags hände något sorgligt. Min älskade morfar somnade in...
Så lördag och söndag var vi nere i blekinge och tog ett sista farväl och höll en fin ceremoni för honom. Jag kommer sakna honom jättemycket. Han var världens bästa morfar.

Tisdagssnack

God kväll

Helgen som gick var bra. Var ju nere hos min moster i skåne och hälsade på. Vi åt bland annat på en indisk restaurang, kollade på hennes Indien-foton från hennes resa och på kvällen såg vi Melodifestivalen och åt en god räkwok. Jag är för övrigt inte så förtjust i vinnarlåten..opera är inget för mig... Men det var en spännade tävling, allt vändes upp och ner i slutet. Vad tycker ni om vinnarlåten?

Idag har varit en bra dag. Min lektion gick bra och sen va vi på ett intressant möte på kommunen där eleverna i den kursen presenterade sina idéer om hur man kan förbättra Mjörn-stranden inför politikerna. Dom va jätteduktiga.

Imorgon väntar en intervju på ett äldreboende här i området. Hoppas den går bra! Behöver ett sommarjobb!! Jobbigt att gå ovetandes om hur allt blir.

Såg på Den rätte för Rosing innan. Ett fånigt program men ganska underhållande i sina stunder. Denna gången fick killarna ett uppdrag att göra nåt fint för Linda, typ köpa en present, skriva en dikt eller liknande. En kille, Johan, som varit väldigt slapp hela tävlingen va slö idag igen. Han gick till hotellets bar och bad om en flaska champagne och ett fruktfat. En bra idé, om det inte vore för att han satte upp detta på Lindas nota... Verkligen dålig stil hehe.. Och så sa han "Ta den billigaste ni har" medan han för henne presenterade det som Turkiets bästa champagne för henne.. :P

Imorgon är jag ledig! Har inte alls mycket att planera heller så det blir skönt med en dag här hemma. Borde iofs börja förbereda lite inför vfu-uppgiften, men vi får se... :)

Frajdej!

Hej på er!

Då var det fredag igen! Denna veckan har gått jättefort. Lektionerna har gått bra och det har varit lagom mycket att göra också. Lite lugnare nu när jag inte hade 30 prov att rätta. Men nästa fredag sitter jag med 20 nya, men då har jag själv konstruerat provet så det ska bli intressant att se vad eleverna svarar.

Imorgon drar jag till Staffanstorp! Tiffany Perssons hemstad ni vet.  
 Där bor min moster som jag o mamma ska hälsa på. Ska bli roligt! Vi ska ut och äta och sen blir det nog Melodifestivalen. Förhoppningsvis får jag träffa mitt lilla kusinbarn också. På ditvägen ska vi stanna i Helsingborg och fika hos Emma S :) Man får ju passa på när man har vägarna förbi. Hon har redan lockat med semlor..

Igår när jag slappade framför tvn vid åttatiden kom jag på en sak. Jag skulle ju varit på Arbetsförmedlingen på rekryteringsdagar för vården! Och dom stängde kl 16... Hade helt glömt bort. Så nu gäller det väl att traska ner till äldreboendena själv och promota sig om man ska ha en chans. Snart kanske alla tjänster är tillsatta.. Jaja, det ordnar sig väl.

Ny bloggdesign


Har fixat en egen ny bloggdesign :) Vad tycks?

Shoppat!

Idag har jag och Lelle vart på stan och shoppat! Vi började med att äta tillsammans på Jensens Böfhus, det va jättegott och verkligen prisvärt. Vi tog biff med pommes och grönpepparsås, kostade bara 59 kr! Sen var det dags att gå i affärer. Jag kollade i massa olika men hittade typ ingenting. Bara en sjal på Rut m fl. Sen till slut när vi börjat ge upp gick vi in på Pepper och det är jag väldigt nöjd med. Där hittade jag fyra fina tröjar, och jag fick alla för 660 kr! :) Så sen åkte jag nöjd hemåt. Känns kul med lite nytt att variera med nu när det är vfu och så med.












...Jag vet...jag har samma smile på alla bilderna :P Ser alltid så stel ut när jag ska le med stängd mun nämligen...

Surprise

Idag va jag inte jättesugen på att åka hemifrån. Kände mer för att va hemma och bara ta det lugnt. Men skulle ju ha en lektion så det va bara att åka. Den gick bra, eleverna va snälla o tysta trots att det var fredagseftermiddag. Dom fick göra ett nyhetskryss sista stunden på lektionen och det verkade va populärt.

På väg hem va jag jättetrött men kunde inte somna på tåget. Mötte upp Oskar vid Willys för att handla inför kvällen och morgondagen. Sen när vi kom hem o innanför dörren så möttes jag av en städad lägenhet! :D Oskar hade vart gullig och plockat undan alla våra saker som skräpar, tagit hand om den stora tvätthögen som skulle vikas, dammsugit, städat toan, vattnat blommorna... Allt detta skulle vi gjort tillsammans imorgon men nu slapp jag det! Såå skönt. Han är så gullig som tycker om att överraska. Nu kan jag känna mig helt ledig imon utan en massa måsten. Tänkte hinna med en shoppingrunda och lunch på stan med Lelle :) Sen kommer ju förhoppningsvis Carro o Rickard på kvällen, om Carro inte är för sjuk..

Ikväll har vi ätit bakad potatis och skagenröra, det va gott! Synd bara att potatisen va lite vattnig.

Hoppas ni har det bra! Hej svejs

Fullt upp

Hej på er!

Efter lite påtryckningar så tar jag mig i kragen och uppdaterar lite :)

Har fullt upp med vfu (praktik) nu. Det är roligt! Jag håller i en lektion om dagen ungefär så det är lagom. Har dock ägnat mig åt att rätta ca 30 prov i politik denna veckan också så därför har det vart rätt så fullt upp när man kommit hem. Men jag har valt det frivilligt, kände att jag behöver öva mig i bedömning eftersom jag inte haft så mkt sånt innan. Det är faktiskt kul, intressant att se hur eleverna tänker kring olika frågor och så. Men det tar längre tid att rätta än man tror.

Idag hade jag en lektion om svensk ekonomisk politik under 70- och 80-talet (det är roligare än det låter, tycker jag iaf =)). Det gick väldigt bra! Va lite rädd att jag skulle behöva kolla för mkt i mina stödanteckningar men det blev inte så :) Min handledare tyckte det va en bra genomgång, att jag förklarade bra och att eleverna verkade förstå. Kul! Efteråt spelade vi Konjunkturspelet tillsammans på nätet, tror eleverna tyckte det va skoj.

Imorgon blir det en lektion om tillväxt, konjunkturer och inflation för ettorna - tunga saker, hoppas dom inte somnar... :)

Snart är det helg! Måste städa...!! Och så kommer Caroline och Rickard hit på middag, ska bli trevligt.

Hoppas ni har det bra! Kramar


RSS 2.0