90-årskalas

Igår fyllde farfar 90 år! En ärbar ålder, som min bror uttryckte det. Det var många gäster (vissa som jag aldrig sett?) och det bjöds på smörgåstårta, chokladtårta och godisbord. Kul att träffa alla igen, vissa kusiner ser man mer sällan.

  
  
  


Idag har det varit sol och fint väder så jag har solat på balkongen och läst boken Skumtimmen, den verkar bra! Sedan tog jag en promenad runt sjön. Stannade till vid en bänk och tittade lite o njöt av den sista (?) sommarvärmen.

Vad har ni haft för er idag?


Rokoko-stolar

Jag har fått två fina rokoko-stolar från Mormors och Morfars hus. Tycker dom är jättesnygga och fräcka!




Mysdag!

I onsdags hade Oskar en överraskningsdag för mig! Han hade planerat massa mysiga saker som vi skulle göra tillsammans en hel dag. :)

Först fick jag en mysig frukost med ostfrallor, juice, youghurt och tända ljus.


Sedan var planen egentligen att åka till Gunnebo slott för att ha picknick och kolla på de fina omgivningarna. Jag hade dock lite feber så vi fick tänka om och göra nåt mindre ansträngande. Så Oskar förberedde picknickmaten och sen gick vi ner till Renströmska parken som ligger några 100 m härifrån. Det va jättemysigt och det är så fint där. Vi spelade Fia med knuff, åt hemmagjorda tonfiskbaguetter, kex och wienerbröd och sen lyssnade vi på en podcast tills vi slumrade till. Mys!
  

Sedan gick vi hem och slappade en stund så att jag fick vila upp mig inför kvällen. Oskar gjorde en supergod varm choklad med grädde och marshmallows och den försvann i ett nafs.
 

Sen var det dags att göra sig iordning inför restaurang och bio!


Jag hade ingen aning om till vilken restaurang eller bio vi skulle till. Till slut kom vi fram till Chez Amis i Vasa. Där åt vi god mat och hade det mysigt :) Oskar åt oxfilé och jag tog en köttbit med marinerad potatis. Sen blev det jordgubbs- och rabarberpaj till efterrätt.


Till sist var det dags för bio. Jag hade ingen aning om vilken film vi skulle se förrän den började på bioduken. Det blev Sommaren med Göran och den var riktigt rolig! Helt klart sevärd! :)

tack för en jättemysig dag min älskling!! Du var så gullig som ändrade om så att allt skulle passa mig när jag var lite krasslig. Älskar dig såå! :)

Grebbestad

Har haft helt underbara somriga dagar hos Cissi i Grebbestad! Det har varit som en idyll alltihop. Bilderna nedan får berätta...


Utsikten när man vandrar ner till havet och badstället


Kicki och Cissi


Liten fiskebod


Många var ute och seglade




Fina flickor


Hoppbilder och flumm :)


Här ute på altanen åt vi alla goda måltider. Det bjöds både på grillat och på räkor


Räkfrossa inne i Grebbestad med underhållning från trubaduren Örjan




Det blev en dag vid havet med solande


Vi gick genom en hage med både får och hästar


Sen hade vi långa nätter med tjejsnack, dans, yatzy och drinkar

Utöver detta gjorde vi också en härlig cykeltur på landsvägarna och sjöng sommarsånger innan vi skulle åka hem.

Vi har bestämt att detta ska bli en årlig tradition! :D Wiiieee

Sol, vind och vatten...

Det blev en kanondag med Kicki! Den innehöll allt vad en sommardag ska innehålla: ligga hela dagen i solen och bada i havet, äta medhavd matsäck, äta på en uteservering i stan på kvällen och ta en glass på vägen hem.


Ledig dag

Idag har jag varit ledig så jag och Malin träffades på Backaplan för att second hand-shoppa lite. Emmaus va jättestort så vi gick där länge och jag fyndade en svart tekanna och en lite mjölk-kanna :) Efteråt hittade vi ett hemtrevligt lite gammaldags kafé där vi beställde blåbärspannkakor med blåbärssylt och grädde. Det var inte fel! Vi blev kvar där en lång stund. Sedan blev det en sväng in på ÖB där vi köpte lite hushållsprylar. Båda var helt sega efteråt så vi åkte hem var och en till sig. Efter lite surfande och slumrande så fick jag äntligen diskat disken och lagat maten.

Har även varit och bytt bilbatteri på LEO idag. Så nu hoppas jag att den startar varje morgon när jag ska till jobbet... När jag kom imorse startade den inte och inte heller i torsdags, men idag hade jag tur och fick hjälp av några snälla fastighetsskötare som startade den med hjälp av en åkgräsklippare :) Så jag kom iväg till verkstaden till slut.

Imorgon lovar smhi 22 grader och sol så jag och Kicki har planer på att åka till havet :) Hoppas smhi håller sitt ord.

Ha det fint allihop! Kram

Slottskogen, sol och middag

Godkväll

Vad har hänt sen sist? Mest har jag jobbat men när jag var ledig passade jag o oskar på att gå en långpromenad i skatås och efter det träffade jag Malin i slottskogen. Vi fikade i solen vid en fin damm och sen gick vi i kvällssolen och kollade på alla djuren. Det var väldigt mysigt :) På onsdagen var det också fint väder så jag passade på att ligga och sola i Renströmska parken och fick faktiskt lite färg :) Sen kom Oskars mamma och syskon hit på middag, väldigt trevligt :)

Här är lite bilder från i tisdags:

   Mys vid Villa Bel Park
  <-- Posingdags
 <-- Glupsk!

Det talas om att värmen är påväg tillbaka nu, jag hoppas det!! Speciellt vecka 34-35 ;)

Kram på er

RSS 2.0